Voor- en nadelen

Bij SEOmarktplaats.nl krijg je direct te zien of het een tool is dat bij je past of dat je wellicht wilt kijken naar een ander partij. Dit doen we door de review te beginnen met de voor- en nadelen: 

 

Voordelen

  • Het programma is zeer gemakkelijk te gebruiken. SE Ranking is namelijk zo ontwikkelt dat zowel een ervaren als een beginnende gebruiker hier mee aan de slag kan. Sommige tools hebben namelijk een chaotische uitstraling, echter is dit bij SE Ranking niet het geval!
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding. Ondanks dat je niet alle functies krijgt bij bepaalde pakketten, zijn de bedragen die je betaald voor de verkrijgbare functies zeer toegankelijk! 
  • Zowel inzichten in organische data als in betaalde data. 
  • Een complete website audit. SE Ranking biedt je de mogelijkheid om een website in te stellen waarvan je een ‘site check’ ontvangt. Hierin staat overzichtelijk waar er eventuele fouten zitten en hoe je ze kan verbeteren!

Nadelen

  • Ranking resultaten kan lang duren. Het kan zomaar eens 24 uur duren voordat je eventuele ranking resultaten kunt inzien via de tool. 
  • Wederom een nadeel m.b.t. de snelheid. Wanneer je namelijk een website wilt analyseren kan dit wat langer duren dan met de andere tools. 
  • Geen tutorials/webinairs over hoe je de tool het beste kunt gebruiken. Ben jij een nieuwe gebruiker en wil je graag uitleg krijgen over hoe je de tool het beste kunt inzetten? Helaas heb je deze optie niet bij SE Ranking.


Gebruiksvriendelijkheid

Wij hebben SE Ranking een periode getest en wij kunnen je vertellen dat wij zeker niet de enige zijn die te spreken zijn over de gebruiksvriendelijkheid. Dit is een enorm pluspunt, wat we ook al benoemd hebben in de ‘pros’, je wilt namelijk geen fouten en al helemaal geen kansen over het hoofd zien. SE Ranking is zo ontworpen dat iedereen hier direct mee aan de slag kan. Je laad de gewenste website in het systeem en je kan direct aan de slag met het analyseren van verschillende rapporten. Daarnaast krijg je in de overzichtelijke audit check, een fijn overzicht over wat er beter kan op de website. 

Tools / mogelijkheden

SE Ranking is een SEO tool dat door vele als een ‘all-in-one’ SEO tool gezien wordt. Door de verschillende functionaliteiten zijn er enorm veel mogelijkheden om verschillende data te verzamelen. En laat dat nou eens precies zijn wat je met een SEO tool wilt winnen, data. Hieronder hebben wij enkele functionaliteiten voor je uitgelicht zodat je alvast een beter beeld krijgt over SE Ranking.

1. De zoekwoorden tracker
Het begin van alle SEO handeling draaien ergens rondom de gebruikte zoekwoorden. Het is dan ook van groot belang dat je dit overzichtelijk in kaart brengt en weet wat de vervolg stappen worden. Bij SE Ranking heb je de mogelijkheid om de belangrijkste zoekwoorden voor jouw website in te laden, en deze te ‘tracken’. Zo kan je gemakkelijk zien hoe deze zoekwoorden presteren. Ben jij benieuwd naar de prestatie van jouw belangrijkste zoekwoorden? Bekijk dan je belangrijkste zoekwoorden! Daarnaast geeft deze tool je informatie over verschillende zoekmachines en dus niet enkel van Google. Met de zoekwoorden tracker krijg je informatie dat afstamt vanuit: Google, Bing, Yahoo, YouTube & Yandex. Naast de verschillende zoekmachines, heb je ook nog inzicht op de gebruikte apparaten! 

2. De backlink checker
Backlinks zijn al jaren een behoorlijk belangrijk onderdeel van SEO. Tegelijkertijd is dit een van de moeilijkste handeling om het overzicht van te bewaren, zonder SEO tool is dit zelfs onmogelijk. SE Ranking heeft ervoor gezorgd dat jij in een duidelijk overzicht de gewenste data te zien krijgt. Denk bijvoorbeeld aan de Google index status van iedere link, het aantal externe links, de backlink URL natuurlijk en aan de waarde van iedere link. Naast dat je dit van je eigen website graag in de gaten wilt houden, is het misschien niet zo belangrijk om in de gaten te houden waar je directe concurrenten linkjes van ontvangen. Dit kan namelijk een kans voor jou betekenen! 

3. Pagina checker
Naast dat je een volledige en globale website audit kan uitdraaien, heb je ook de mogelijkheid om per pagina een ‘page check’ uit te voeren. Dit geeft je wat diepere data weer over de specifieke pagina. Deze functie geeft je simpel weer hoe de pagina scoort, of dat het in goede gezondheid bevind en wat de rank is. Daarnaast krijg je ook aanbevelingen te zien. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van de URL structuur, dat afbeelding gecomprimeerd moeten worden, bepaalde links niet meer kloppen of dat je te vaak dezelfde zoekwoorden hebt toegepast. Zoals je ziet krijg je hier een behoorlijk goede indicatie over de gezondheid van je pagina en wat eventuele verbeterpunten zijn. Top dus! 

4. Website audit
Een bekende functionaliteit die absoluut niet mag ontbreken bij een ‘all-in-one’ SEO Tool; website audit. Tijidens een website audit wordt je website gescand (gecrawled), en geeft dit mogelijke pijnpunten van de website weer. Zo kan je snel zien welke pagina’s toe zijn aan optimalisatie, of er sommige pagina’s wat missen, de snelheid van je website en zo nog veel meer. Benieuwd hoe jouw website scoort? Door een website audit uit te draaien krijg jij een overzicht dat je kunt vergelijken met een lijst aan werkzaamheden. Wanneer jij goed zorgt voor je website, dan stijgt de score van de website mee. Dit vertaald zich uit eindelijk allemaal in een betere vindbaarheid van de betreffende website.

5. Zoekwoorden suggesties
Iedere website beheerder dat online wilt groeien krijgt te maken met zoekwoorden. Organisch of betaalde advertenties, overal zie je de term ‘zoekwoorden’ terugkomen. Een SEO tool zou dus niet compleet zijn zonder de functie om de meest relevantie zoekwoorden te vinden. Maar SE Ranking wilt net wat meer bieden dan een simpele zoekwoorden tool… Ze hebben het namelijk mogelijk gemaakt om zoekwoorden suggesties te krijgen die te maken hebben met je ‘hoofd zoekwoord’. Zoek jij bijvoorbeeld op het zoekwoord ‘SEA marketing’, dan zal SE Ranking je ook relevante zoekwoorden tonen. 

Kosten

Een van de meest aantrekkelijke eigenschappen van SE Ranking is dat de prijzen zeer betaalbaar zijn in vergelijking met andere spelers. Zelfs voor een beheerder van een hobby blog site, is het kleinste maandelijkse abonnement zeer betaalbaar! Ben jij benieuwd naar de abonnementen van SE Ranking

Momenteel heeft SE Ranking drie verschillende pakketten namelijk de Optimum, de Plus en de Enterprise abonnement. Ieder van deze drie pakketten heeft toegang tot vele verschillende functionaliteiten die passend zijn bij het bedrag. Als beheerder van je hobby blogsite heb je namelijk ook veel minder zoekopdrachten nodig dan een online marketing bureau dat meerdere websites onder beheer heeft. Daarin tegen zijn er wel enkele functies die alleen bij het duurste pakket mogelijk zijn. Zo kan je bijvoorbeeld met het goedkoopste abonnement (Optimum) geen gebruik maken van de functie “Monitor pages for Changes”.

Daarnaast biedt SE Ranking je een ‘Free Trial’ aan van 14 dagen zodat je kennis kunt maken met het platform. Tijdens deze 14 dagen heb jij de tijd om kennis te maken met SE Ranking en te bepalen of jij het vind passen bij jouw werkzaamheden. Vergelijk je dit met SEMrush, dan heb je al 7 dagen extra om het programma gratis uit te proberen!

 

Bruikbaarheid t.a.v. de kosten

SE Ranking heeft voor ieder hobbyist, iedere zzp’er en iedere organisatie een passend pakket. Ieder abonnement sluit aan bij het gemiddelde verbruik van data bij deze groepen. Zoals aangegeven biedt SE Ranking bepaalde functies pas bij het duurste abonnement wat natuurlijk jammer is. SE Ranking heeft er echter veel moeite in gestopt om het programma gebruiksvriendelijk te maken wat de bruikbaarheid van zowel de ervaren als de nieuwe gebruiker zeer vereenvoudigd. 

Conclusie

Na het lezen van deze review geloven wij dat je een goed beeld hebt van wat SE Ranking jou te bieden heeft. Eerlijk gezegd zijn we wij SEO Marktplaats aangenaam verrast door de simpliciteit van het programma, het overzicht dat behouden wordt en de prijzen die hieraan gekoppeld zijn. Ook wordt er een DEMO account aangeboden waar jij wellicht eerst jezelf kunt trainen voordat je daadwerkelijk met het programma begint. 

Toch denken wij dat SE Ranking voornamelijk gericht is op de wat kleinere ondernemers of zelfs de zzp’ers. Heb je namelijk meerdere websites onder beheer of ben je eigenaar van een online marketing bureau, dan geloven wij erin dat de tools als SEMrush of Ahrefs je beter van dienst zullen zijn! 

Prijs/kwaliteit verhouding 9
Functionaliteiten 9
Gebruiksvriendelijkheid 9
Zoekwoorden onderzoek 8
Concurrenten onderzoek 9
Backlinks onderzoek 8
Service  8
Totaal score 8,7

Eenvoudig jouw SEO checken!

In slechts enkele stappen jouw website optimaliseren!

1 Informatie

Lees de SEO checklist goed door, hier staat belangrijke informatie in.

2 Implementatie

Verbeter jouw website aan de hand van de SEO checklist. Met deze handige checklist denk je overal aan!

3 Resultaat

Het resultaat? Beter vindbaar in zoekmachines inclusief topposities binnen Google! Start met het genereren van meer traffic met deze SEO checklist.

Website optimalisatie door professionals

Vraag hier je gratis offertes aan

Benieuwd naar de beste prijzen voor het uitbesteden van je SEO? Vraag hieronder vrijblijvende offertes aan

Interesse in:

Handige links

© Seomarktplaats.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Partners | Seo vacatures |
Toch je SEO uitbesteden?