Wat is Keyword Density?

Om ervoor te zorgen dat jouw website optimaal geïndexeerd kan worden door een zoekmachine moet je rekening houden met de keywords, ofwel zoekwoorden, die jij gebruikt op je webpagina's. Wanneer een bepaald woord vaak gebruikt wordt in een tekst gaat de zoekmachine ervan uit dat dit woord belangrijk en dus relevant is voor de inhoud van deze tekst. Hoe vaak dit bepaalde “keyword” gebruikt wordt, wordt de “Keyword Density” genoemd; de dichtheid van de zoekwoorden.

Hoe wordt Keyword Density berekend?

De Keyword Density wordt berekend in percentages en deze kun je eenvoudig zelf berekenen. Stel, je hebt een tekst van 500 woorden over zoekmachine optimalisatie. Hierin gebruik je 5 keer het woord “zoekwoord”. De Keyword Density van deze tekst is dan 1%. De Keyword Density is dus = aantal zoekwoorden : aantal woorden in de tekst x 100 (5 : 500 x 100). Mocht je dit te ingewikkeld vinden, of kost het te veel tijd om dit te berekenen? Dan zijn er genoeg websites en software die dit voor jou kunnen doen.

Hoe gebruik je Keyword Density op je website?

Het is nu natuurlijk niet de bedoeling dat jij je zoekwoorden te vaak gaat gebruiken, keyword stuffing wordt door Google afgestraft. Een tekst moet namelijk niet alleen geoptimaliseerd worden voor de zoekmachine maar ook voor de bezoeker. De tekst moet daarom natuurlijk ogen en diversiteit in je tekst kan hierbij helpen. Houd wel de Keyword Density is gedachte en streef naar een density tussen de 1% tot 3%. verspreid deze woorden door de tekst en zorg ervoor dat je belangrijkste zoekwoorden ook terugkomen in je kopjes.

Eenvoudig jouw SEO checken!

In slechts enkele stappen jouw website optimaliseren!

1 Informatie

Lees de SEO checklist goed door, hier staat belangrijke informatie in.

2 Implementatie

Verbeter jouw website aan de hand van de SEO checklist. Met deze handige checklist denk je overal aan!

3 Resultaat

Het resultaat? Beter vindbaar in zoekmachines inclusief topposities binnen Google! Start met het genereren van meer traffic met deze SEO checklist.

Handige SEO checklist voor beginners

Vraag hier je gratis offertes aan

Benieuwd naar de beste prijzen voor het uitbesteden van je SEO? Vraag hieronder vrijblijvende offertes aan

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.

Handige links

© Seomarktplaats.nl 2021 | Sitemap | Disclaimer | Partners |
Toch je SEO uitbesteden?