Adverteren op Facebook, je hoort het steeds vaker maar wat kost het nou eigenlijk? En wat levert het op? Het is belangrijk om hierbij naar het totaalplaatje te kijken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je verlies maakt met je advertentie. Gelukkig kun je op Facebook kiezen tussen meerdere soorten advertenties en kun je makkelijk de doelgroep die je wilt bereiken instellen. Hierdoor is het voor bijna iedereen de moeite waard om te kiezen voor een advertentie op Facebook.

Waarom zou ik adverteren op Facebook?

Facebook-advertenties hebben enkele voordelen. Ze bieden namelijk de mogelijkheid om een bepaalde hoeveelheid mensen, of een bepaalde groep te bereiken en om hier zo veel mogelijk resultaat uit te verkrijgen. Je kunt hierin bijvoorbeeld de leeftijd, het geslacht, interesses of het bereik instellen. Ook krijg je de mogelijkheid om dezelfde advertenties te gebruiken voor Instagram. Facebook biedt op basis van de kenmerken van je advertentie een indicatie van de resultaten die je zou kunnen behalen en de mensen die je kunt bereiken met de advertentie.
Om alles nog wat makkelijker te maken heeft Facebook een tool die je helpt met alle handelingen rondom je advertentie, de Facebook business manager. Deze tool leidt jou door het hele proces, levert informatie over je prestaties, helpt je bij het analyseren van deze data en staat je bij in het toewijzen van een budget. Doordat je niet alleen na maar ook tijdens deze periode informatie ontvangt over de prestaties van je advertentie blijf je constant op de hoogte en weet je precies of en wat je moet aanpassen om je doelstelling te behalen.

Wat zijn de kosten en wat brengt het op?

Het is natuurlijk zonde om al je tijd, energie en geld in een advertentie te stoppen die uiteindelijk weinig of niks zal opleveren. Nog een mooi voordeel aan de adverteren op Facebook is dat je de kosten kunt instellen aan de hand van jouw budget. Het is mogelijk al voor een klein bedrag te adverteren op Facebook. Aan enkele meer verfijnde advertenties zit echter een minimumbedrag verbonden. De kosten van je advertentie zijn afhankelijk van de soort advertentie, de doelstelling en de doelgroep. Soms betaal je per weergave, andere keren betaal je bijvoorbeeld per klik. Het is dus niet mogelijk vooraf aan te geven hoeveel dit zal kosten. Je kunt echter wel een schatting maken en hoeveel je uiteindelijk kwijt bent aan de advertentie bepaal je zelf. Facebook laat jouw advertentie namelijk zien tot het budget dat eraan is toegewezen op is. Er zijn verschillende manier om je kosten te beheren. De kosten gebaseerd op de totaal uitgaven kun je beheren door middel van het toegewezen budget. De kosten per resultaat dat je behaalt kun je beheren via een bodstrategie. Door middel van een campagnebestedingslimiet en accountbestedingslimiet kun je vooraf een maximumbedrag instellen dat je wilt uitgeven aan één bepaalde campagne of aan al je huidige campagnes. 

Help mij op weg!

Hoe pak ik mijn zoekmachine optimalistatie aan?

"What gets measured gets improved."

Celeste (43)

Gebruik onze SEO gids
Optimaliseer je website voor zoekmachines zoals Google door middel van website optimalisatie. Lees in onze SEO gids alles over search engine optimization (SEO). We behandelen hier de basis technieken van SEO en je vind hier meer meer informatie, tips, advies en handige trucs voor het optimaliseren van je website, zodat ook jouw website hoog zal scoren in de zoekmachines!

SEO gids

Eenvoudig jouw SEO checken!

In slechts enkele stappen jouw website optimaliseren!

1 Informatie

Lees de SEO checklist goed door, hier staat belangrijke informatie in.

2 Implementatie

Verbeter jouw website aan de hand van de SEO checklist. Met deze handige checklist denk je overal aan!

3 Resultaat

Het resultaat? Beter vindbaar in zoekmachines inclusief topposities binnen Google! Start met het genereren van meer traffic met deze SEO checklist.

Handige SEO checklist voor beginners

Wat zeggen bezoekers over ons?

Chantalle (28)

Seomarktplaats.nl is echt een geweldig platform voor iedereen die een eigen website of webshop heeft. Handige tips over online vindbaarheid en nog veel meer informatie over bijvoorbeeld social media en adverteren.

Noud (56)

De handige SEO gids heeft mij enorm geholpen met het beter vindbaar maken van mijn website!

Waarom SEOmarktplaats.nl?

Handige tips op het gebied van SEO, SEA en social media Online marketing voor beginners & gevorderden De beste SEO-tools op een rijtje Verhoog jouw vindbaarheid en verhoog je conversiepercentage dankzij Seomarktplaats.nl!
© Seomarktplaats.nl 2021 | Sitemap | Disclaimer | Privacy |