Binnen 24 uur reactie
Advies van experts
Meer klanten en/of leads
Voordelige tarieven

Linkbuilding, hoe werkt het?

Zoals hierboven benoemd is het doel van linkbuilding om relevante links te vergaren die linken naar jouw website. Hierbij komt ook nog eens kijken dat wanneer je een link krijgt van een speler met een hogere domeinscore (zie bv Ahrefs, Moz of Majestic), Google er hier meer waarde aan geeft. Bijvoorbeeld; jij hebt een webshop waar je zelf ontworpen sneakers verkoopt en je hebt twee links vergaard.

  1. Een link van een lokale schoenenzaak in jou regio;
  2. Een link van Zalando

Beide links hebben een positief effect voor jou vindbaarheid maar de link van Zalando geeft meer waarde af dan de link van de lokale schoenenzaak. Dit komt doordat Zalando een hogere domeinscore heeft dan de lokale schoenenzaak. Tegelijkertijd is dit de beste manier van linkbuilding. Doordat jij goede content maakt verwijzen andere spelers ongevraagd naar jou!
Hieronder zie je een aantal manieren om links te verkrijgen:

  • Simpelweg links ruilen met andere webmasters
  • Artikelen/blogs schrijven voor andere website (gastbloggen)
  • Het kopen van links
  • Jouw website inschrijven bij startpagina’s en/of overzichtspagina's

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Echter heeft iedere organisatie een eigen manier van werken wanneer het om linkbuilding gaat en zijn er meerdere wegen naar Rome. 

Natuurlijk linkprofiel

Jaren geleden heeft Google de Penguin update doorgevoerd waardoor er extra streng gelet wordt op linkbuilding. Google heeft in 2016 de Penguin update ook ‘real-time’ gemaakt, dit houdt in dat wanneer het domein geïndexeerd wordt er automatisch gekeken wordt naar de linkbuilding. Er wordt dan gekeken naar bijvoorbeeld; Hoeveel links zijn er in welk tijdbestek bijgekomen? Waar komen de links vandaan? Zijn ze relevant?

In een natuurlijk linkprofiel zijn er minder extreme pieken terug te vinden. Hiermee wordt er bedoelt dat jouw linkprofiel uit een combinatie van no-follow en do-follow links, relevante en minder relevante links moet bestaan en dat dit verkregen is over een verspreidt tijdsbestek. Door de update werd het kopen van links dus al behoorlijk afgestraft. Wanneer je meerdere links wilde kopen dan ontstond er dus op één moment ineens een grote piek in het totale aantal links op jouw website. 

Linkbuilding Center

Door gebruik te maken van een linkbuilding center wordt het eenvoudiger gemaakt om gegevens te krijgen van andere relevante bedrijven. Door middel van deze contactgegevens kun je contact leggen om onder andere linkbuilding te realiseren. Het voordeel is van een center is dat ze gegevens hebben van bedrijven die geïnteresseerd zijn in linkbuilding en hierdoor is de kans groter dat ze mee willen samenwerken met een linkbuilding. 

Linkbuilding, waarom is het zo belangrijk?

Des te meer links naar jou website linken, des te hoger je domeinwaarde wordt. Een belangrijk punt bij het vergaren van links is dat het wel relevante links moeten zijn. Wanneer je relevante links in jou linkprofiel hebt, dan heeft dit positieve invloed op de Pagerank van jou gehele website. Dit zijn erg belangrijke waarden voor Google, deze bepalen de populariteit van je website en bepalen waar jouw website thuishoort in de zoekresultaten! Heb je advies over linkbuilding nodig? De SEO Marktplaats kan dan helpen. Vul het offerte formulier in en relevantie marketing bureau's nemen contact met je op voor een vrijblijvend gesprek.

Vorige stap Volgende stap

Vraag hier je gratis offertes aan

Benieuwd naar de beste prijzen voor het uitbesteden van je SEO? Vraag hieronder vrijblijvende offertes aan

Interesse in:

Handige links

© Seomarktplaats.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Partners | Seo vacatures |
Toch je SEO uitbesteden?