Linkbuilding je hebt hier vaker van gehoord maar wat is het en hoe werkt het? Linkbuilding staat voor het op een actieve manier hyperlinks vanuit andere websites vergaren die ‘linken’ naar jouw website. Wanneer je organisch beter vindbaar wilt worden op de zoekmachines zoals Google, dan zijn links vanuit andere websites belangrijk. Google ziet het namelijk zo dat wanneer je een (relevante) link krijgt vanuit een andere website, deze speler jouw website promoot. Hoe meer links je hebt (aanbevelingen) des te beter voor je vindbaarheid! 

Linkbuilding, hoe werkt het?

Zoals hierboven benoemd is het doel van linkbuilding om relevante links te vergaren die linken naar jouw website. Hierbij komt ook nog eens kijken dat wanneer je een link krijgt van een speler met een hogere domeinscore, Google er hier meer waarde aan geeft. Bijvoorbeeld; jij hebt een webshop waar je zelf ontworpen sneakers verkoopt en je hebt twee links vergaard.

  1. Een link van een lokale schoenenzaak in jou regio;
  2. Een link van Zalando

Beide links hebben een positief effect voor jou vindbaarheid maar de link van Zalando geeft meer waarde af dan de link van de lokale schoenenzaak. Dit komt doordat Zalando een hogere domeinscore heeft dan de lokale schoenenzaak. Tegelijkertijd is dit de beste manier van linkbuilding. Doordat jij goede content maakt verwijzen andere spelers ongevraagd naar jou!
Hieronder zie je een aantal manieren om links te verkrijgen:

  • Simpelweg links ruilen met andere webmasters
  • Artikelen/blogs schrijven voor andere website (gastbloggen)
  • Het kopen van links
  • Jouw website inschrijven bij startpagina’s en/of overzichtspagina's

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Echter heeft iedere organisatie een eigen manier van werken wanneer het om linkbuilding gaat en zijn er meerdere wegen naar Rome. 

Natuurlijk linkprofiel

Jaren geleden heeft Google de Penguin update doorgevoerd waardoor er extra streng gelet wordt op linkbuilding. Google heeft in 2016 de Penguin update ook ‘real-tme’ gemaakt, dit houdt in dat wanneer het domein geïndexeerd wordt er automatisch gekeken wordt naar de linkbuilding. Er wordt dan gekeken naar bijvoorbeeld; Hoeveel links zijn er in welk tijdbestek bijgekomen? Waar komen de links vandaan? Zijn ze relevant? 
In een natuurlijk linkprofiel zijn er minder extreme pieken terug te vinden. Hiermee wordt er bedoelt dat jouw linkprofiel uit een combinatie van no-follow en do-follow links, relevante en minder relevante links moet bestaan en dat dit verkregen is over een verspreidt tijdsbestek. Door de update werd het kopen van links dus al behoorlijk afgestraft. Wanneer je meerdere links wilde kopen dan ontstond er dus op één moment ineens een grote piek in het totale aantal links op jouw website. 

Linkbuilding, waarom is het zo belangrijk?

Des te meer links naar jou website linken, des te hoger je domeinwaarde wordt. Een belangrijk punt bij het vergaren van links is dat het wel relevante links moeten zijn. Wanneer je relevante links in jou linkprofiel hebt, dan heeft dit positieve invloed op de Pagerank van jou gehele website. Dit zijn erg belangrijke waarden voor Google, deze bepalen de populariteit van je website en bepalen waar jouw website thuishoort in de zoekresultaten! 

Help mij op weg!

Hoe pak ik mijn zoekmachine optimalistatie aan?

"What gets measured gets improved."

Celeste (43)

Gebruik onze SEO gids
Optimaliseer je website voor zoekmachines zoals Google door middel van website optimalisatie. Lees in onze SEO gids alles over search engine optimization (SEO). We behandelen hier de basis technieken van SEO en je vind hier meer meer informatie, tips, advies en handige trucs voor het optimaliseren van je website, zodat ook jouw website hoog zal scoren in de zoekmachines!

SEO gids

Eenvoudig jouw SEO checken!

In slechts enkele stappen jouw website optimaliseren!

1 Informatie

Lees de SEO checklist goed door, hier staat belangrijke informatie in.

2 Implementatie

Verbeter jouw website aan de hand van de SEO checklist. Met deze handige checklist denk je overal aan!

3 Resultaat

Het resultaat? Beter vindbaar in zoekmachines inclusief topposities binnen Google! Start met het genereren van meer traffic met deze SEO checklist.

Handige SEO checklist voor beginners

Wat zeggen bezoekers over ons?

Chantalle (28)

Seomarktplaats.nl is echt een geweldig platform voor iedereen die een eigen website of webshop heeft. Handige tips over online vindbaarheid en nog veel meer informatie over bijvoorbeeld social media en adverteren.

Noud (56)

De handige SEO gids heeft mij enorm geholpen met het beter vindbaar maken van mijn website!

Waarom SEOmarktplaats.nl?

Handige tips op het gebied van SEO, SEA en social media Online marketing voor beginners & gevorderden De beste SEO-tools op een rijtje Verhoog jouw vindbaarheid en verhoog je conversiepercentage dankzij Seomarktplaats.nl!
© Seomarktplaats.nl 2021 | Sitemap | Disclaimer | Privacy |