Binnen 24 uur reactie
Advies van experts
Meer klanten en/of leads
Voordelige tarieven

 

Voor – en nadelen

De voor – en nadelen van Ubersuggest van Neil Patel zijn hieronder beschreven.

Voordelen

  • De SEO tool biedt een gratis versie.
  • Ubersuggest bevat veel nieuwe functies, werkt snel en je kunt veel zoekwoorden krijgen. 
  • De tool is in het Nederlands verkrijgbaar.

Nadelen

  • De gratis versie beperkt sommige mogelijkheden.
  • Het is onduidelijk waar alle data vandaan komt. 
  • Neil Patel maakt vaker gratis producten op den duur betaald. 

Gebruiksvriendelijkheid

De SEO tool is erg geliefd bij veel mensen, dit komt mede doordat de site ook in het Nederlands te vertalen is. De site bevat niet teveel poespas, wijst zich als het ware vanzelf en is erg overzichtelijk. Daarnaast zijn de resultaten die je verkrijgt erg makkelijk te begrijpen zonder dat er moeilijke woorden doorheen gegooid worden. Benieuwd naar de tool?

Tools / mogelijkheden

Met Ubersuggest kun je een goed zoekwoordenonderzoek doen. Je hoeft slechts een zoekwoord in te voeren en te selecteren welke taal/het land waarvan je data wilt zien. Hieronder hebben we enkele mogelijkheden van Ubersuggest nader toegelicht.

Keyword ideeën
Zodra je een zoekwoordenonderzoek doet, dan zijn de keyword ideeën erg handig. Je hebt een lijstje met informatie over het zoekwoord dat je hebt ingetypt voor je en de zoekwoorden die daar op lijken. Dit geeft je inspiratie als je originele zoekwoord niet geschikt is. Er worden veel opties aangeboden. Daarnaast zie je ook nog een het zoekvolume per woord, de CPC en hoe moeilijk het is om daarmee hoog te scoren. Je krijgt ook nog eens gerelateerde zoekwoorden te zien, vragen die te maken hebben met dat zoekwoord, zoekwoorden met voorzetsels en zoekwoorden met vergelijkingen. Op deze manier kies je eenvoudig een zoekwoord dat veel gebruik wordt met weinig concurrentie. Ubersuggest zal je dit antwoord al geven in de kolom bij SEO moeilijkheidsgraad. Hoe hoger het getal is, hoe lastiger het is om ermee te scoren.

Search Engine Result Page
Buiten de informatie over het zoekwoord, laat Ubersuggest je tevens een lijst met de sites zien die voor dat zoekwoord in de Search Engine Result Page van Google staan. Het geeft je handige informatie, zoals de hoeveelheid bezoekers die de websites krijgen, de hoeveelheid backlinks die ze hebben, de domein score en hoe vaak deze op sociale media zijn gedeeld. Jij ziet in één keer hoe realistisch het is om je te mengen als je dat zoekwoord gebruikt. Wil jij weten met welke zoekwoorden jij goed kunt scoren?

Tracker
Wanneer je de zoekwoorden op je pagina verwerkt hebt, ga je de voortgang tracken door ze aan Ubersuggest te koppelen. In de gratis versie van Ubersuggest kun je maximaal 25 woorden laten monitoren. Je krijgt te zien hoe deze woorden ranken en aan welke pagina ze worden gekoppeld. Je kunt ook de voortgang op de markt zien die je maakt.

Verkeersanalyse
De tool kijkt naar het verkeer dat naar je website komt en geeft je daar informatie over. Je ziet op hoeveel organische zoekwoorden je domeinnaam rankt, de hoeveelheid bezoeken die je pagina’s krijgen via de organische zoekwoorden, hoe hoog je domeinscore is en hoeveel backlinks je momenteel hebt. Je ontvangt een keyword positionering overzicht voor SEO. Dit is simpelweg een staafgrafiek waarin per maand wordt aangegeven hoe je zoekwoorden ranken in de SERP’s. Er staat ook een lijst onder met de pagina’s die het beste scoren volgens de SEO. Je krijgt nu een duidelijk beeld waar het verkeer vandaan komt dat naar je website stroomt.SEO Analyse
Met de SEO analyse kun je makkelijker begrijpen waar de problemen liggen. De SEO analyse bestaat uit een Site Audit sectie en een backlinks sectie. Kijk hier wat jouw on-page SEO score is. Je kunt hierdoor zien hoe goed je pagina’s het doen volgens de maatstaven van Ubersuggest. De backlinks vallen hier niet onder. Je krijgt handige suggesties over wat je het beste kunt veranderen. De suggesties worden vervolgens onderverdeeld in kritische fouten, waarschuwingen en aanbevelingen. Wanneer jij de kritische fouten aanpakt, zul je snel resultaat zien. Vervolgens kun je de waarschuwingen afgaan. Daarnaast laat Ubersuggest jouw zien hoe snel je website is in het laden, afzonderlijk van mobiele apparaten en desktop computers.

Jouw website wordt beoordeeld aan de hand van 132 punten. Voor het resultaat hoe je daarop hebt gepresteerd krijg je een score. Hoe hoger de score die je ontvangt, hoe beter je op de 132 punten hebt gescoord. In de sectie van de backlinks zie je hoeveel backlinks je hebt tegenover je concurrenten. Door middel van een analyse kun je zien welke backlinks je concurrenten wel krijgen en jij niet. Tevens kun je gebruik maken van de linkfilters die kansen voor linkbuilding te vergaren vind voor jouw website.

Kosten

Als je de gratis versie gebruikt hebt en de SEO tool je goed bevalt is het tijd om een abonnement aan te schaffen. Ubersuggest hanteert drie verschillende pakketten, namelijk persoonlijk, bedrijven en onderneming/agenschap. De drie pakketten verschillen wat de prijs en inhoud betreft. Wil je meer te weten komen over de prijzen en wat ieder pakket te bieden heeft? Kijk dan hieronder:

Bruikbaarheid t.a.v. de kosten

De diverse en inzichtelijke functionaliteiten die Ubersuggest te bieden heeft, weegt zeker op tegen de gevraagde prijs. Je krijgt namelijk bij ieder pakket andere functies, wat goed te begrijpen is. Hierdoor is Ubersuggest ook goed geschikt voor beginnende en ervaren SEO’ers. 

Conclusie

Door middel van SEO tools zoals die van Ubersuggest is het een stuk makkelijk om zelf je SEO uit te voeren voor je website. Echter betekent dat niet dat je er geen energie en moeite in moet steken. SEO Marktplaats is erg tevreden over Ubersuggest en zijn van mening dat iedereen er mee overweg kan, mocht je alsnog moeilijkheden hebben dan kun je altijd de video’s van Neil Patel zelf kijken. Hierin legt hij goed uit hoe alles werkt!

Prijs/kwaliteit verhouding 9
Functionaliteiten 9
Gebruiksvriendelijkheid 9
Zoekwoorden onderzoek 8
Concurrenten onderzoek 9
Backlinks onderzoek 8
Service  8
Totaal score 8,7

Vraag hier je gratis offertes aan

Benieuwd naar de beste prijzen voor het uitbesteden van je SEO? Vraag hieronder vrijblijvende offertes aan

Interesse in:

Handige links

© Seomarktplaats.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Partners | Seo vacatures |
Toch je SEO uitbesteden?