Ben jij op zoek naar een SEO tool waar je serieus mee aan de slag kunt om jouw verkeer via Google te verhogen met hogere posities op de juiste zoekwoorden? Goed nieuws, want dan is Ahrefs fantastisch voor jou! In deze review leggen we je kort uit waarom.

Voor – en nadelen

Ahrefs is natuurlijk niet de enige SEO tool tot je beschikking, daarom is het handig om de voor – en nadelen op een rijtje te hebben. We zullen beginnen met de voordelen van Ahrefs.

Voordelen

  • Ahrefs is de tool met de grootste database en de meest actieve crawlers op Google na;
  • De tool is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik;
  • De data van Ahrefs is vrij accuraat en compleet;
  • Ahrefs biedt bepaalde functies die je bij andere SEO tools niet zult krijgen;
  • Om de 15 tot 30 minuten wordt Ahrefs bijgewerkt, zodat jij enkel actuele informatie hebt.

Nadelen

  • De tool is vrij prijzig;
  • De technische analyse die je krijgt bij de Site Audit functie kan beter en completer.

Gebruiksvriendelijkheid

Ahrefs is geen gratis SEO tool, hierdoor ben je verplicht om een abonnement af te sluiten. De tool is erg gebruiksvriendelijk en biedt veel handige functionaliteiten. Deze pluspunt hebben we natuurlijk al behandelt bij de voordelen van Ahrefs. Het is nu eenmaal erg belangrijk dat een SEO tool overzichtelijk en makkelijk in gebruik is en veel opties ter beschikking heeft. Je wilt uiteraard groeien en geen kansen over het hoofd zien!

Tools / mogelijkheden

Met Ahrefs heb je allerlei waardevolle toepassingen die je helpen om hogere posities in Google te verkrijgen. Door middel van tientallen diverse mogelijkheden gaat er voor jou een hele nieuwe wereld van efficiënte SEO-strategieën open. Hieronder leggen we je graag meer uit over de tools van Ahrefs.

Site Explorer
Ondanks dat Google aangeeft dat het niet een hele grote impact heeft, hebben backlinks nog steeds een grote invloed op de posities in Google. Elke SEO’er weet dat een goed backlinkprofiel bijdraagt aan betere posities in de zoekmachine. Om nieuwe backlinks te achterhalen, moet je meestal hele spreadsheets met data analyseren. Hier ben je vaak best lang mee bezig. Niet bij Ahrefs, bij deze tool heb je binnen enkele minuten een volledig overzicht met alle backlinks naar een bepaalde pagina of website. Wil jij ook zelf deze kansen benutten? Denk aan het vinden van alle dofollow-links naar andere websites in jouw markt. 

Content Explorer
Deze tool geeft je ook informatie over de zoekwoorden, maar deze is meer gerelateerd op de zoekresultaten ervan. Hierdoor kun je dus zien welke website of pagina de zoekwoorden al gebruiken. Door dit door te nemen, krijg je meer inspiratie over hoe je ze beter verwerkt. Je kunt verschillende filters toepassen, zoals de taal, sociale shares, de domein autoriteit en de datum waarop het zoekwoord in werking is gezet. Door middel van deze informatie kun je een concurrentieanalyse maken, zien hoe goed je scoort op SEO gebied en zien hoeveel je moet verbeteren.

Keyword Explorer
Een van de eerste dingen die je zult doen als je werkt aan de zoekmachine optimalisatie van jouw website is een zoekwoorden onderzoek. Deze zoekwoorden zijn de termen waarop je gevonden wilt worden. Zorg voor een specifieke zoekterm, zodat de concurrentie wordt verlaagd en je een betere kans hebt. Door middel van de Keyword Explorer zie je door jouw zoekterm in te vullen hoe vaak deze wordt ingetypt, hoeveel concurrentie er is en welke belangrijke gerelateerde zoektermen er zijn. Vervolgens kies je dus de zoektermen uit die het meeste worden ingevoerd, maar door je concurrentie het minst worden gebruikt. Ahrefs geeft per zoekwoord de informatie weer die je nodig hebt.

Alerts
Je kunt drie soorten meldingen opzetten.

  1. Wanneer je gevonden wilt worden op een nieuwe zoekterm;
  2. Als je een nieuwe backlink krijgt;
  3. Als je naam wordt genoemd en er geen link naar je website is toegevoegd.

Dankzij deze informatie ben jij direct op de hoogte van de veranderingen rondom jouw website. De alerts zijn per dag, per week en per maand in te stellen. Wij raden je aan gebruik te maken van alerts en geen kansen te laten liggen.

Rank Tracker
Met deze functie houd je in de gaten wat jouw inspanningen opleveren. Met dit programma kun je in één oogopslag zien hoe je gepositioneerd bent in Google voor een bepaald zoekwoord. Je krijgt tevens informatie te zien over je huidige positie, het verwachte verkeer voor een zoekwoord en wat je gemiddelde positie is. Je ziet direct wanneer je ranking daalt en je dus moet ingrijpen.

Site Audit en andere functionaliteiten
Met de Site Audit functie krijg je informatie over de technische basis van je website. Hiermee kun je bijvoorbeeld zien hoe snel deze is of de codering en de links goed zijn en of je website de juiste certificaten heeft.
Daarnaast heeft Ahrefs nog veel meer te bieden. Hierbij kun je denken aan functies waarbij je kunt zien hoe websites linken naar concurrenten en niet naar jou en de plaats die je website heeft in de rangschikking. Je kunt ook vijf domeinen tegelijkertijd op allerlei SEO informatie vergelijken.

Kosten

Ahrefs biedt vier verschillende pakketten aan. Het verschil in de pakketten ligt aan de mogelijkheden en functies. Wil je als online marketeer of SEO specialist de tool gebruiken, dan heb je bijvoorbeeld ‘Advanced’ nodig. Neem je dit pakket niet, dan dreig je belangrijke functies te missen die je wel nodig hebt. De pakketten zijn redelijk prijzig en er is geen mogelijkheid om de tool gratis te proberen. 

Ben je benieuwd naar de abonnementen van Ahrefs? Hieronder hebben we ze voor je toegevoegd:

Bruikbaarheid t.a.v. de kosten

De abonnementen zijn redelijk prijzig, maar dan heb je ook wat! Pas bij het duurste pakket kun je daadwerkelijk genieten van alle functies en mogelijkheden. Twijfel jij over de SEO tool, dan kun je er ook voor kiezen om Ahrefs zeven dagen voor een lage prijs uit te proberen. Op deze manier kun je de tool enigszins verkennen en kijken of het bij je past. Ze hebben veel moeite erin gestopt om de site vriendelijk en overzichtelijk te maken. Hierdoor is Ahrefs eenvoudig in gebruik en bevat het alles wat je nodig hebt in een SEO tool.

Conclusie

Hopelijk heb je na het lezen van deze review een goed beeld gekregen van Ahrefs. Wij worden in ieder geval helemaal enthousiast van dit programma! Het programma is helemaal compleet. Hoewel er wel nog ruimte is voor verbetering bij de technische analyse tool, maar daar is het ook mee gezegd. 

De prijzen zijn vrij hoog, hierdoor krijgen wij het beeld dat deze SEO tool meer voor grotere ondernemers is. Echter valt over de prijzen verder niets te klagen, want je zult niets te kort komen of iets moeten missen.

Prijs/kwaliteit verhouding 9
Functionaliteiten 9
Gebruiksvriendelijkheid 9
Zoekwoorden onderzoek 8
Concurrenten onderzoek 9
Backlinks onderzoek 8
Service  8
Totaal score 8,7

Eenvoudig jouw SEO checken!

In slechts enkele stappen jouw website optimaliseren!

1 Informatie

Lees de SEO checklist goed door, hier staat belangrijke informatie in.

2 Implementatie

Verbeter jouw website aan de hand van de SEO checklist. Met deze handige checklist denk je overal aan!

3 Resultaat

Het resultaat? Beter vindbaar in zoekmachines inclusief topposities binnen Google! Start met het genereren van meer traffic met deze SEO checklist.

Website optimalisatie door professionals

Vraag hier je gratis offertes aan

Benieuwd naar de beste prijzen voor het uitbesteden van je SEO? Vraag hieronder vrijblijvende offertes aan

Interesse in:

Handige links

© Seomarktplaats.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Partners | Seo vacatures |
Toch je SEO uitbesteden?