Waarom is de snelheid van een website belangrijk?
De snelheid van een website is altijd belangrijk, maar verder zijn er nog veel belangrijke aspecten waarom een site snel moet zijn. Ten eerste is een snelle website goed voor de klantbeleving. Als een site langzaam is kan dit van negatieve invloed hebben op de klantbeleving. Zij zullen dan teleurgesteld zijn en misschien zelfs wel de site verlaten. Naast ontevreden klanten kan Google de website zelfs een penalty geven. Deze penalty’s zorgen voor een aantal negatieve effecten voor uw website. Zo kan de zichtbaarheid van de website flink verminderd worden door een penalty. Je zult hierdoor dalen in de zoekopdrachten en dit resulteert dus uiteindelijk in minder klanten. Dit nadeel zorgt dan direct weer voor een ander nadeel. Omdat het webverkeer op uw website gaat dalen is het ook weer moeilijker om hoger in de zoekresultaten te komen. Er gaat dus flink wat tijd inzitten om je website weer opnieuw leven in te blazen. Uiteindelijk zal dit resulteren in een daling van de omzet. Het is belangrijk dat je de website dus laat testen voor Google en voor je klanten. Dan kom je erachter of deze snel genoeg is.

Snelheid laten testen
Er zijn meerdere tools de vinden op het internet op een website op snelheid te laten testen. Het is aan te raden dit ook vaker te blijven doen om zo op de hoogte te blijven van de snelheid van de website. Hierdoor houd je niet alleen de website op een kwalitatief hoog niveau, maar is het ook beter voor de online vindbaarheid en voor de klanten. 

Google heeft zelf een tool om de website mee te laten testen op snelheid. Je hebt binnen een korte tijd de uitslag. Naast deze tool van Google zijn er nog veel andere gratis manieren om de snelheid van een website te laten testen. Als je nog meer inzicht wilt in de snelheid van een website dan kan je ook tools gebruiken waar je betaalt voor meer informatie.

Wat moet ik doen als mijn website te langzaam is?
Er zijn een aantal manieren om de snelheid van een website te verbeteren. Een daarvan is het verkleinen van een aantal zaken. Zo kan je al afbeeldingen verkleinen waardoor er al verschil komt in de bestandsgrootte van de website. Dit doet je door middel van afbeeldingen te comprimeren. Dit kan er ook nog voor zorgen dat de kwaliteit van je afbeeldingen beter worden. Daarnaast is het handig op blokkerende bronnen (zoals Javascript) te verwijderen of pas later in de pagina te laden. Het inladen van de pagina wordt geblokkeerd door Javascript en dat zorgt voor een grotere laadtijd. 

Naast deze opties zijn er nog 2 belangrijke manieren om je website sneller te maken. Dit zijn Server Caching en Hosting upgraden. Door middel van Server Caching wordt een pagina opgehaald uit de database die opgeslagen is in het geheugen van de website. Hierdoor hoeft een bezoeker minder lang te wachten. Je kan ook voor een beste hosting gaan. Dit kost wel geld, maar een langzame website kan ervoor zorgen dat je geld verliest. Het is dus aan jou om de afweging te maken om voor een duurdere hosting te gaan, zodat je geen risico hoeft te lopen.

Eenvoudig jouw SEO checken!

In slechts enkele stappen jouw website optimaliseren!

1 Informatie

Lees de SEO checklist goed door, hier staat belangrijke informatie in.

2 Implementatie

Verbeter jouw website aan de hand van de SEO checklist. Met deze handige checklist denk je overal aan!

3 Resultaat

Het resultaat? Beter vindbaar in zoekmachines inclusief topposities binnen Google! Start met het genereren van meer traffic met deze SEO checklist.

Handige SEO checklist voor beginners

Vraag hier je gratis offertes aan

Benieuwd naar de beste prijzen voor het uitbesteden van je SEO? Vraag hieronder vrijblijvende offertes aan

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.

Handige links

© Seomarktplaats.nl 2021 | Sitemap | Disclaimer | Partners |
Toch je SEO uitbesteden?