Voor- en nadelen

We zullen je direct even iets meer vertellen over de voor- en nadelen van Moz. We beginnen met de voordelen.

Voordelen

  • Moz heeft een gratis test versie
  • De SEO tool is erg betrouwbaar
  • Je hebt direct inzicht in zoekresultaten

Nadelen

  • Er ligt wat teveel nadruk op het aantal links

Gebruiksvriendelijkheid

De tool bevat precies de benodigde informatie waar gebruikers naar op zoek zijn. Dit zorgt ervoor dat de SEO tool zeer gebruiksvriendelijk is waar dan ook veel gebruik van wordt gemaakt. De tool is praktisch voor mensen die hun website in eigen beheer hebben en geen behoefte hebben aan meer uitgebreide tools zoals de bekende SEMRUSH of Ahrefs. Moz verstrekt wat meer basic informatie. Desondanks bevat moz de beschikbare functionaliteiten dat een uitstekend pakket aan informatie vormt. Wil jij bijvoorbeeld een onderzoek doen naar zoekwoorden, testen van links en backlinks, de ranking bijhouden en de voortgang monitoren, dan is deze tool perfect voor jou.

Tools / mogelijkheden

Zoals eerder genoemd is Moz geen extreem uitgebreide SEO tool. Hieronder hebben we de tools die Moz bevat nader toegelicht.

Link Explorer
Bij een goed SEO plan begin je natuurlijk bij het analyseren van backlinks. Je wilt uiteraard erachter komen vanaf welke websites jouw concurrenten hun backlinks verkrijgen en of jij die links voor je eigen linkbuilding strategie kunt krijgen. Deze Link Explorer tool biedt alle inzichten omtrent backlinks die richting een specifieke pagina of website gaan. Je krijgt in één keer een lijst van alle backlinks die je kunt filteren op basis van de soort links. Moz geeft voor elke backlink een eigen waarde, dit wordt de MozRank genoemd. De data wordt regelmatig geüpdatet en de waardes die websites en links krijgen zijn ten allen tijde accuraat. Daarnaast kun je ook zien of er SPAM-links naar websites gaan. De Link Explorer heb je nodig om in te schatten hoe goed jouw concurrenten het doen in Google.

On-page Grader
Je concurrenten onderzoek gaat verder met de On-page Grader. Als eerste vul je een zoekwoord en URL in. Vervolgens berekent Moz aan de hand van diverse factoren, zoals content en interne linkstructuur, hoe goed de pagina voor dat zoekwoord geoptimaliseerd is. Deze optimalisatie is erg belangrijk om hoog in Google te scoren. Moz gebruikt hier factoren voor die gebaseerd zijn op eigen onderzoek die onder diverse websites is gedaan. De On-page Grader laat jou zien op welke factoren je concurrenten het op dit moment niet goed doen. Zo kun je trends spotten waar concurrenten iets laten liggen. Op deze manier hoef je niet langer te gokken wat je nog moet optimaliseren tegenover je concurrent. Nieuwsgierig naar de optimalisatie van jouw pagina?

Keyword Explorer
Wanneer je geen goed overzicht hebt van de zoekwoorden waar je je op moet richten, kom je niet ver met SEO. Wanneer je weet met welke zoekwoorden je hoog kunt scoren in Google, dan kun je sneller organisch verkeer aantrekken. Dat is het moment dat de Keyword Explorer van pas komt. Je vult een zoekwoord in en op basis daarvan krijg je honderden suggesties. Deze suggesties bevatten allemaal een zoekvolume en hoe moeilijk het is om op dat zoekwoord te scoren. Moz laat zelfs zien hoeveel procent van de gebruikers op deze organische resultaten klikt. Wil je de score van jouw zoekwoorden weten, bekijk ze dan met de Keyword Explorer van MOZ.

Fresh Web Explorer
Een professionele SEO’er houdt goed in de gaten welke nieuwe verwijzingen er naar de websites binnekomen. Dit geeft vervolgens een indicatie in hoe goed de nieuwe content scoort bij de doelgroep. Dit kun je bijhouden met de Fresh Web Explorer. Hier kun je alle nieuwe links en andere benoemingen van jouw website terugzien, ook die van je concurrenten staan hier weergegeven. Op deze manier kun je achterhalen waar je concurrenten hun nieuwe backlinks vandaan halen. Zo kun je ze snel aan jouw eigen backprofiel toevoegen. De Fresh Web Explorer wordt iedere dag geüpdatet.

Rank Checker
Je hebt een overzicht van jouw positie in Google nodig om de resultaten van je SEO campagnes bij te houden. Dit is precies het gene dat je bij kunt houden via de Rank Checker. Je vult simpelweg een zoekwoord in waar jij hoog in wilt scoren, vervolgens wordt iedere dag in Google gekeken op welke positie je pagina staat. Een hoge positie is de snelste manier naar meer organisch verkeer. De Rank Checker is een snelle manier om op korte en/of langer termijn de resultaten bij te houden.

On-Demand Crawl
Loopt je website niet goed, dan hecht Google er minder waarde aan. Een slecht functionerende website is ook vervelend voor bezoekers, waardoor Google deze liever niet aanbiedt voor gebruikers. Deze factoren hebben dus een flinke invloed op jouw organisch verkeer. Uiteraard heb jij geen tijd om constant te monitoren of er iets mis is met jouw website, daar is On-Demand Crawler handig voor. Door middel van deze tool plan je crawls van je website in en krijg je dagelijks een e-mail toegestuurd. Verloopt jouw website wel naar behoren? Bij de On-Demand Crawl kun je de technische aspecten van jouw website bekijken.

Moz Local
Het is steeds belangrijker om lokaal vindbaar te zijn. Mensen zoeken op Google steeds meer naar lokale restaurants, doe-het-zelf-zaken en winkels. Deze zoekresultaten worden op een andere manier door Google beoordeeld. Door middel van Moz Local kun je zien aan welke factoren je moet voldoen om jouw online zichtbaarheid te optimaliseren. Per platform wordt gekeken naar het dagelijks gebruik van de gebruikers. 

Kosten

Moz biedt diverse pakketten aan, wil je weten welke pakketten ze aanbieden? Neem dan even hieronder een kijkje. Je hoeft niet extra te betalen als je jouw data wilt overetten naar een spreadsheet of PDF-bestand. De pakketten zijn geschikt voor beginnende en de reeds ervaren SEO’ers.

Bruikbaarheid t.a.v. de kosten

Je kunt een keuze maken uit diverse pakketten die geschikt zijn voor SEO’ers die al veel ervaring hebben en SEO’ers die nog niet veel ervaring hebben opgedaan. De SEO tool is erg overzichtelijk en beidt veel mogelijkheden. Wanneer je helemaal gewend bent aan deze tool, wil je vast geen andere meer!

Conclusie

Moz heeft het al erg ver geschopt dankzij de focus op de SEO tools. De tools en de date werkt prima hebben we bij SEO Marktplaats gemerkt. Moz is iets kleiner dan Ahrefs en SEMRUSH, maar het bevat een handzaam pakket. Wil je serieus aan de slag met SEO, dan raden we aan om Moz te nemen. Wil je toch net iets meer, dan is het wellicht verstandig om een iets brede tool te kiezen als SEMRUSH of Ahrefs.

Prijs/kwaliteit verhouding 9
Functionaliteiten 9
Gebruiksvriendelijkheid 9
Zoekwoorden onderzoek 8
Concurrenten onderzoek 9
Backlinks onderzoek 8
Service  8
Totaal score 8,7

Eenvoudig jouw SEO checken!

In slechts enkele stappen jouw website optimaliseren!

1 Informatie

Lees de SEO checklist goed door, hier staat belangrijke informatie in.

2 Implementatie

Verbeter jouw website aan de hand van de SEO checklist. Met deze handige checklist denk je overal aan!

3 Resultaat

Het resultaat? Beter vindbaar in zoekmachines inclusief topposities binnen Google! Start met het genereren van meer traffic met deze SEO checklist.

Website optimalisatie door professionals

Vraag hier je gratis offertes aan

Benieuwd naar de beste prijzen voor het uitbesteden van je SEO? Vraag hieronder vrijblijvende offertes aan

Interesse in:

Handige links

© Seomarktplaats.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Partners | Seo vacatures |
Toch je SEO uitbesteden?