Je hebt het al vaker voorbij horen komen, maar wat is een responsive website nou eigenlijk? Nou om het visueel te maken… Ken je dat gevoel wanneer je lekker op de bank ploft na een zware dag werken en je lekker even wilt scrollen in het oneindige internet via je smartphone? Precies, en naast jou zijn er nog honderd duizenden andere die dit iedere dag doen.

Stel je nu eens voor dat jij een website of webshop hebt die zich niet aanpast aan de grote van het apparaat van de bezoeker… Dit loopt slecht af, de kans dat de bezoeker namelijk de website hierdoor weer verlaat is zeer hoog! Wanneer een bezoeker direct weer de website verlaat dan zal jou ‘bounce percentage’ stijgen. De bounce percentage staat voor het aantal bezoekers dat wel op jouw website geklikt hebben maar direct daar weer vanaf gaan. Een hoge percentage bounce rate vindt Google dan ook niet tof en zal je website lager plaatsen op desbetreffende zoekterm. 

Responsieve website, wat is dit nou?

Een goede responsive website past zich zo aan op de grote van ieder apparaat. Zowel voor op de computers en laptops, tablets en de smartphones. Doordat de website zich constant aanpast, blijft het gebruik van de website makkelijk voor de bezoekers. Het maakt dan ook niet of je de tablet of de smartphone staand of liggend houd, de website is zo gemaakt dat die beide vormen aan kan.

Waarom is een responsive website van groot belang?

1. Lagere bouncerating en levert je bonuspunten op van Google;
Google eist namelijk dat je de aangeboden informatie op een goede manier presenteert aan de website bezoekers. Wanneer er een tablet gebruikt wordt dan moet de website hier ook geschikt voor zijn.  

Ook zal een website die correct responsief is opgebouwd, sneller laden op de smartphone dan wanneer een website niet responsive is. Een snellere website wordt dan ook weer beloont door Google!

2. Steeds meer mensen surfen via hun smartphone op het internet in plaats van een computer of laptop;
Door de snelle toename aan internetgebruikers via de smartphone is het van groot belang dat bedrijven hierin mee gaan. Wanneer u namelijk geen responsieve website heeft en jou concurrenten wel…  

3. Het maakt de gehele ervaring voor de klant gebruiksvriendelijker;
Wanneer een website niet responsive is dan kan het zijn dat de gebruiker in en uit moet zoomen of dat er bepaalde knoppen niet werken, stukken tekst die uitschieten en ga zo maar door. Dit zorgt voor een zeer negatieve gebruikerservaring. 

4. Alle bovenstaande punten zorgen samen voor een hogere conversie!
En dit  willen wij toch allemaal?!

De conclusie is duidelijk… Een website die niet responsive is, kan echt niet meer. Heb je dat toch, dan is er nog veel te verbeteren aan jou site! De meeste webbouwers kunnen dit ondertussen al en helpen je graag met het maken van een responsive website!

Help mij op weg!

Hoe pak ik mijn zoekmachine optimalistatie aan?

"What gets measured gets improved."

Celeste (43)

Gebruik onze SEO gids
Optimaliseer je website voor zoekmachines zoals Google door middel van website optimalisatie. Lees in onze SEO gids alles over search engine optimization (SEO). We behandelen hier de basis technieken van SEO en je vind hier meer meer informatie, tips, advies en handige trucs voor het optimaliseren van je website, zodat ook jouw website hoog zal scoren in de zoekmachines!

SEO gids

Eenvoudig jouw SEO checken!

In slechts enkele stappen jouw website optimaliseren!

1 Informatie

Lees de SEO checklist goed door, hier staat belangrijke informatie in.

2 Implementatie

Verbeter jouw website aan de hand van de SEO checklist. Met deze handige checklist denk je overal aan!

3 Resultaat

Het resultaat? Beter vindbaar in zoekmachines inclusief topposities binnen Google! Start met het genereren van meer traffic met deze SEO checklist.

Handige SEO checklist voor beginners

Wat zeggen bezoekers over ons?

Chantalle (28)

Seomarktplaats.nl is echt een geweldig platform voor iedereen die een eigen website of webshop heeft. Handige tips over online vindbaarheid en nog veel meer informatie over bijvoorbeeld social media en adverteren.

Noud (56)

De handige SEO gids heeft mij enorm geholpen met het beter vindbaar maken van mijn website!

Waarom SEOmarktplaats.nl?

Handige tips op het gebied van SEO, SEA en social media Online marketing voor beginners & gevorderden De beste SEO-tools op een rijtje Verhoog jouw vindbaarheid en verhoog je conversiepercentage dankzij Seomarktplaats.nl!
© Seomarktplaats.nl 2021 | Sitemap | Disclaimer | Privacy |