Binnen 24 uur reactie
Advies van experts
Meer klanten en/of leads
Voordelige tarieven

Stel je nu eens voor dat jij een website of webshop hebt die zich niet aanpast aan de grote van het apparaat van de bezoeker… Dit loopt slecht af, de kans dat de bezoeker namelijk de website hierdoor weer verlaat is zeer hoog! Wanneer een bezoeker direct weer de website verlaat dan zal jou ‘bounce percentage’ stijgen. De bounce percentage staat voor het aantal bezoekers dat wel op jouw website geklikt hebben maar direct daar weer vanaf gaan. Een hoge percentage bounce rate vindt Google dan ook niet tof en zal je website lager plaatsen op desbetreffende zoekterm. 

Responsieve website, wat is dit nou?

Een goede responsive website past zich zo aan op de grote van ieder apparaat. Zowel voor op de computers en laptops, tablets en de smartphones. Doordat de website zich constant aanpast, blijft het gebruik van de website makkelijk voor de bezoekers. Het maakt dan ook niet of je de tablet of de smartphone staand of liggend houd, de website is zo gemaakt dat die beide vormen aan kan.

Waarom is een responsive website van groot belang?

1. Lagere bouncerating en levert je bonuspunten op van Google;
Google eist namelijk dat je de aangeboden informatie op een goede manier presenteert aan de website bezoekers. Wanneer er een tablet gebruikt wordt dan moet de website hier ook geschikt voor zijn.  

Ook zal een website die correct responsief is opgebouwd, sneller laden op de smartphone dan wanneer een website niet responsive is. Een snellere website wordt dan ook weer beloont door Google!

2. Steeds meer mensen surfen via hun smartphone op het internet in plaats van een computer of laptop;
Door de snelle toename aan internetgebruikers via de smartphone is het van groot belang dat bedrijven hierin mee gaan. Wanneer u namelijk geen responsieve website heeft en jou concurrenten wel…  

3. Het maakt de gehele ervaring voor de klant gebruiksvriendelijker;
Wanneer een website niet responsive is dan kan het zijn dat de gebruiker in en uit moet zoomen of dat er bepaalde knoppen niet werken, stukken tekst die uitschieten en ga zo maar door. Dit zorgt voor een zeer negatieve gebruikerservaring. 

4. Alle bovenstaande punten zorgen samen voor een hogere conversie!
En dit  willen wij toch allemaal?!

De conclusie is duidelijk… Een website die niet responsive is, kan echt niet meer. Heb je dat toch, dan is er nog veel te verbeteren aan jou site! De meeste webbouwers kunnen dit ondertussen al en helpen je graag met het maken van een responsive website!

Vraag hier je gratis offertes aan

Benieuwd naar de beste prijzen voor het uitbesteden van je SEO? Vraag hieronder vrijblijvende offertes aan

Interesse in:

Handige links

© Seomarktplaats.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Partners | Seo vacatures |
Toch je SEO uitbesteden?