Copywriting, wat is het? De definitie van Copywriting is: “Copywriting is het schrijven van wervende teksten voor commerciële doeleinden.” Het staat voor het schrijven van bijvoorbeeld teksten voor op een website of juist voor teksten in een folder. Het ervoor zorgen dat een lezer geboeid blijft en uiteindelijk gemotiveerd raakt om de gewenste actie te ondernemen is dé belangrijkste taak van een copywriter. 

Copywriter vs Tekstschrijvers

Online wordt er veel gediscussieerd over wanneer je een copywriter of een tekstschrijver bent. Ook is een veel voorkomende vraag of er wel verschil is? Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar verschillende vacatures met waarop de een gevraagd wordt naar een tekstschrijver en bij de ander naar een copywriter, dan is het natuurlijk fijn om te weten wat wat is! Ja, er zit een verschil tussen beide begrippen. Hieronder hebben wij in het kort uitgelegd wat het verschil is.

Tekstschrijvers

Een tekstschrijver schrijft teksten… Hier kan je denken aan teksten voor bijvoorbeeld brochures, persberichten en e-mails. Wat je echter kan verwachten van een tekstenschrijver is dat dit allemaal foutloos verzorgd wordt. Tekstenschrijvers zijn dus toppers in het schrijven van goede en grammaticaal kloppende teksten.

Copywriter

Een copywriter schrijft teksten… Maar toch zeker in een ander jasje! Zoals hierboven aangegeven heeft een copywriter een commercieel doel voor ogen met de geschreven teksten. Bij copywriters wordt er natuurlijk ook gekeken naar de grammaticale kundigheid, maar toch worden fouten vaker door de vingers gezien bij copywriters. Wanneer een tekst namelijk grammaticaal niet klopt maar wel bijdraagt aan het behalen van het commercieel doel, dan is dat stuk tekst ‘correct’ geschreven. 

SEO Copywriting

SEO betekent: Search Engine Optimization en de letterlijke vertaling hiervan is zoekmachine optimalisatie. Copywriting hebben wij hierboven al toegelicht. Wanneer je deze twee samen voegt spreekt men van SEO Copywriting, het schrijven van teksten die zowel gebruikers- als zoekmachinevriendelijk worden geschreven. Een goede SEO Copywriter weet dus een perfecte balans te vinden tussen het boeiend en gemakkelijk te houden voor de lezer en het SEO-technisch goed opstellen van de tekst. SEO Copywriting heeft als doel dat wanneer dit balans gevonden is er meer verkeer via de zoekmachines naar jouw website komen en daar de gewenste actie ondernemen. 

Is Copywriting belangrijk?

Wanneer je een online speler bent en commerciële doelen wilt behalen met je online organisatie, dan is copywriting zeer belangrijk! De e-commerce heeft vele kansen met zich meegenomen, dit betekent ook vele concurrenten. Wil jij uitsteken met jouw organisatie in de weide online wereld? Dan zijn goede teksten vaak de basis van jouw website!

Help mij op weg!

Hoe pak ik mijn zoekmachine optimalistatie aan?

"What gets measured gets improved."

Celeste (43)

Gebruik onze SEO gids
Optimaliseer je website voor zoekmachines zoals Google door middel van website optimalisatie. Lees in onze SEO gids alles over search engine optimization (SEO). We behandelen hier de basis technieken van SEO en je vind hier meer meer informatie, tips, advies en handige trucs voor het optimaliseren van je website, zodat ook jouw website hoog zal scoren in de zoekmachines!

SEO gids

Eenvoudig jouw SEO checken!

In slechts enkele stappen jouw website optimaliseren!

1 Informatie

Lees de SEO checklist goed door, hier staat belangrijke informatie in.

2 Implementatie

Verbeter jouw website aan de hand van de SEO checklist. Met deze handige checklist denk je overal aan!

3 Resultaat

Het resultaat? Beter vindbaar in zoekmachines inclusief topposities binnen Google! Start met het genereren van meer traffic met deze SEO checklist.

Handige SEO checklist voor beginners

Wat zeggen bezoekers over ons?

Chantalle (28)

Seomarktplaats.nl is echt een geweldig platform voor iedereen die een eigen website of webshop heeft. Handige tips over online vindbaarheid en nog veel meer informatie over bijvoorbeeld social media en adverteren.

Noud (56)

De handige SEO gids heeft mij enorm geholpen met het beter vindbaar maken van mijn website!

Waarom SEOmarktplaats.nl?

Handige tips op het gebied van SEO, SEA en social media Online marketing voor beginners & gevorderden De beste SEO-tools op een rijtje Verhoog jouw vindbaarheid en verhoog je conversiepercentage dankzij Seomarktplaats.nl!
© Seomarktplaats.nl 2021 | Sitemap | Disclaimer | Privacy |