Copywriter vs Tekstschrijvers

Online wordt er veel gediscussieerd over wanneer je een copywriter of een tekstschrijver bent. Ook is een veel voorkomende vraag of er wel verschil is? Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar verschillende vacatures met waarop de een gevraagd wordt naar een tekstschrijver en bij de ander naar een copywriter, dan is het natuurlijk fijn om te weten wat wat is! Ja, er zit een verschil tussen beide begrippen. Hieronder hebben wij in het kort uitgelegd wat het verschil is.

Tekstschrijvers

Een tekstschrijver schrijft teksten… Hier kan je denken aan teksten voor bijvoorbeeld brochures, persberichten en e-mails. Wat je echter kan verwachten van een tekstenschrijver is dat dit allemaal foutloos verzorgd wordt. Tekstenschrijvers zijn dus toppers in het schrijven van goede en grammaticaal kloppende teksten.

Copywriter

Een copywriter schrijft teksten… Maar toch zeker in een ander jasje! Zoals hierboven aangegeven heeft een copywriter een commercieel doel voor ogen met de geschreven teksten. Bij copywriters wordt er natuurlijk ook gekeken naar de grammaticale kundigheid, maar toch worden fouten vaker door de vingers gezien bij copywriters. Wanneer een tekst namelijk grammaticaal niet klopt maar wel bijdraagt aan het behalen van het commercieel doel, dan is dat stuk tekst ‘correct’ geschreven. 

SEO Copywriting

SEO betekent: Search Engine Optimization en de letterlijke vertaling hiervan is zoekmachine optimalisatie. Copywriting hebben wij hierboven al toegelicht. Wanneer je deze twee samen voegt spreekt men van SEO Copywriting, het schrijven van teksten die zowel gebruikers- als zoekmachinevriendelijk worden geschreven. Een goede SEO Copywriter weet dus een perfecte balans te vinden tussen het boeiend en gemakkelijk te houden voor de lezer en het SEO-technisch goed opstellen van de tekst. SEO Copywriting heeft als doel dat wanneer dit balans gevonden is er meer verkeer via de zoekmachines naar jouw website komen en daar de gewenste actie ondernemen. 

Is Copywriting belangrijk?

Wanneer je een online speler bent en commerciële doelen wilt behalen met je online organisatie, dan is copywriting zeer belangrijk! De e-commerce heeft vele kansen met zich meegenomen, dit betekent ook vele concurrenten. Wil jij uitsteken met jouw organisatie in de weide online wereld? Dan zijn goede teksten vaak de basis van jouw website!

Vorige stap Volgende stap

Eenvoudig jouw SEO checken!

In slechts enkele stappen jouw website optimaliseren!

1 Informatie

Lees de SEO checklist goed door, hier staat belangrijke informatie in.

2 Implementatie

Verbeter jouw website aan de hand van de SEO checklist. Met deze handige checklist denk je overal aan!

3 Resultaat

Het resultaat? Beter vindbaar in zoekmachines inclusief topposities binnen Google! Start met het genereren van meer traffic met deze SEO checklist.

Handige SEO checklist voor beginners

Vraag hier je gratis offertes aan

Benieuwd naar de beste prijzen voor het uitbesteden van je SEO? Vraag hieronder vrijblijvende offertes aan

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.

Handige links

© Seomarktplaats.nl 2021 | Sitemap | Disclaimer | Partners | Seo vacatures |
Toch je SEO uitbesteden?