Binnen 24 uur reactie
Advies van experts
Meer klanten en/of leads
Voordelige tarieven

Wat is Copy.ai?

Copy.ai is een tekstschrijver die gebruik maakt van Artificial Intelligence copywriting. Dat betekent dat je met behulp van kunstmatige intelligentie lange blogs en artikelen kunt schrijven, alsmede korte teksten zoals Google Ads, social media posts, productbeschrijvingen en meer. Op het moment wordt Copy.ai wereldwijd gebruikt door meer dan 6 miljoen particulieren en professionals om snel en voordelig marketing copy te genereren.

Copy.ai maakt net als andere AI copywriters gebruik van deep learning en natuurlijke taalverwerking (NLP)-technologie om originele content van hoge kwaliteit te genereren. Deze tool biedt gebruikers een scala een templates en workflows om het schrijven van marketing copy te vergemakkelijken. En met de nieuwe chatfunctie kunnen gebruikers tevens content genereren door Copy.ai commands of prompts te geven. Zo biedt Copy.ai gebruikers verscheidene mogelijkheden om tijd en geld te besparen door het schrijven van kwalitatieve teksten te automatiseren.

Copy.ai gebruiksgemak

Copy.ai heeft een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke interface, waardoor deze AI tool perfect is voor beginnende gebruikers. Wanneer je inlogt, zie je direct je projecten en folders. De projecten bestaan uit de teksten die je hebt gegenereerd, welke je verzamelt in de relevante folder. Je kunt bijvoorbeeld een folder maken voor alle projecten van dezelfde klant of website. Zo kun je in één oogopslag een overzicht van je gegenereerde teksten zien.

In de linkerbalk vindt je de chatfunctie, templates en tools. De templates zijn speciaal ontworpen voor specifieke doeleinden om structuur te geven aan je prompts of commands. Als je bijvoorbeeld een blogartikel wilt schrijven, kies je voor “Blog Post Wizard”. Je beantwoordt dan de vragen in deze template om binnen enkele minuten een volledige blog post te laten schrijven door de articial intelligence van Copy.ai. De tools bestaan uit mogelijkheden om je teksten aan te passen of het schrijfproces te vergemakkelijken. Zo zijn er tools voor het herschrijven van zinnen, het onderbrengen van content in lijstjes, het genereren van hashtags en nog veel meer. Je favoriete tools kun je opslaan onder je “Favorite Tools”, zodat je ze makkelijk terug kunt vinden. Ten slotte is de chat een nieuwe functie die momenteel in de bèta fase zit. Deze chatfunctie werkt op een manier die vergelijkbaar is met het Copy.ai alternatief ChatGPT: je geeft Copy.ai een command of prompt en de chat genereert een tekst of antwoord.

Tip: bezoek de website van Copy.ai voor alle mogelijkheden uitgebreid te bekijken

Alle functies die Copy.ai aanbiedt, zijn dus eenvoudig vindbaar en intuïtief in gebruik, waardoor iedereen met deze AI copywriter aan de slag kan.

Copy.ai review: templates en tools

Copy.ai biedt een breed scala aan templates en tools die voorzien in verschillende behoeften voor het schrijven van content. Er zijn bijvoorbeeld templates voor het maken van berichten op social media, onderwerpregels voor e-mails, productbeschrijvingen en zelfs hele bestemmingspagina's. Deze templates zijn ontworpen om gebruikers te helpen content te schrijven die effectief en boeiend is.

Het gebruik van Copy.ai templates is eenvoudig en ongecompliceerd. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende vooraf ontworpen sjablonen en deze vervolgens aanpassen door hun eigen tekst of merkelementen toe te voegen. Hierdoor kunnen gebruikers snel en efficiënt inhoud van hoge kwaliteit genereren. Door de grote diversiteit aan templates die Copy.ai aanbiedt, vind je altijd wel een template die aansluit bij jouw doel. Om een beeld te geven bij de verschillende mogelijkheden, gaan we nader in op een aantal soorten templates.

Templates voor long-form content

Copy.ai biedt meerdere templates voor long-form content. Je kunt hierbij denken aan blogartikelen, landingspages en SEO-geoptimaliseerde pagina's. Je vindt deze templates onder “Blog” en “Website Copy”. Met behulp van de AI schrijftool van Copy.ai kun je snel en eenvoudig een blogartikel, Over Ons pagina en meer schrijven door de informatie in te voeren waar de template om vraagt. Laten we kijken naar een voorbeeld van de blog template “Blog Post Wizard”:

Als eerste voeren we een titel, zoekwoorden en een schrijfstijl, ofwel tone of voice in. Als je hulp nodig hebt met het bedenken van een titel, kun je hiervoor een van de andere blog templates en tools gebruiken.

We krijgen dan een outline die we naar eigen inzicht kunnen aanpassen. Als je niet tevreden bent met je outline, kun je een nieuwe outline genereren door onderaan de pagina te klikken op “Regenerate all”.

Hierna genereren we “talking points” voor elke paragraaf. Zo weet je over welke onderwerpen er per paragraaf geschreven zal worden. Je kunt deze onderwerpen zelf veranderen of opnieuw genereren om je blogartikel aan te passen aan jouw doelgroep.

Als laatste klikken we op “Generate Blog Post”. En hier is hij dan! Je kunt je blog post nu nog per sectie aanpassen voordat je op “Create Blog Post” klikt. Alle secties worden dan achter elkaar gezet in een tekstverwerker, zodat je je laatste edits kan doorvoeren.

Met de handige templates van Copy.ai kun je op deze manier binnen 5 minuten een volledige, originele en kwalitatieve blog post schrijven.

Templates voor social media

Social media marketing is niet meer weg te denken uit het huidige marketing landschap. Of je nu werkt voor een bedrijf, freelancer bent of je eigen blog hebt, de kans is groot dat je op social media aanwezig bent. En de teksten die je post onder je social media berichten bepalen in grote mate hoe snel je berichten gevonden kunnen worden door je relevante doelgroep. De vele social media templates en tools van Copy.ai stellen je in staat om relevante en boeiende social media teksten te schrijven die je helpen om gevonden te worden om social media, je te verbinden met je doelgroep en je branding te verbeteren.

Tools voor content herschrijven

Als je meerdere AI tekstschrijvers hebt uitgeprobeerd, zal je misschien wel zijn opgevallen dat het lastig is om content te herschrijven. Deep learning evolueert snel, maar tot op heden maken AI tools vaak de fout om content simpelweg woord voor woord te herhalen wanneer je vraagt om een herschreven tekst. Copy.ai is in onze ervaring een van de beste AI copywriters voor het herschrijven van teksten. Je kunt tussen de “Writing Tools” namelijk kiezen voor meerdere herschrijf tools, waarmee je zinnen of hele paragrafen eenvoudig en effectief in andere woorden kunt schrijven.

Freestyle template

De Freestyle template is een nieuwe template die Copy.ai recentelijk heeft toegevoegd. Deze template maakt het mogelijk om alle soorten commands en prompts in te voeren. Je kunt Copy.ai via de Freestyle template dus vragen om een bepaald soort tekst te schrijven waarvoor er nog geen template of tool bestaat. Hiermee zijn de mogelijkheden van Copy.ai dus écht eindeloos geworden.

Templates en tools voor short-form content

Ten slotte biedt Copy.ai nog meer templates en tools voor marketeers om het schrijven van marketingteksten te stroomlijnen. Je kunt hierbij denken aan tools en templates voor het schrijven van advertenties, productbeschrijvingen, USP's, e-mails en nog veel meer. Wat voor soort tekst of brainstorm ideeën je ook nodig hebt, met de diverse tools en templates van Copy.ai kun je haast alles wat je wilt snel en gemakkelijk genereren.

Copy.ai workflows

Als je je content creatie wilt stroomlijnen, maar ook meer controle wilt hebben over het uiteindelijke product, kun je gebruik maken van Copy.ai workflows. Deze optie is op het moment van schrijven in de bèta fase en er zijn tot nu toe slechts 6 workflow tools beschikbaar. Met de workflow tools kun je Copy.ai een gedetailleerde prompt geven door een aantal vragen te beantwoorden. De AI tekstschrijven van Copy.ai schrijft dan een originele tekst die voldoet aan de voorwaarden die je in je prompt hebt gegeven. Een voorbeeld van een Copy.ai workflow is de “SEO Website Copy”:

Je vindt de workflows onder “tools” in de linkerbalk.

Copy.ai chatfunctie

De nieuwste innovatie van het Copy.ai team is de Copy.ai chatfunctie. Deze chatfunctie is vergelijkbaar met ChatGPT en andere AI chatbots. Je kunt de Copy.ai chat vragen om informatie, het schrijven van teksten of het beantwoorden van vragen. Alles wat je kunt genereren met de tools, templates en workflows van Copy.ai kun je dus ook genereren via de chat. Je gebruikt de chat door een command of prompt in te voeren, zoals “schrijf een review over Copy.ai”.  

De chatfunctie van Copy.ai is nog in de bèta fase, maar biedt nu al twee grote voordelen ten opzichte van ChatGPT:

  • De chatbot van Copy.ai kan in real time het internet afzoeken naar de informatie waar je om vraagt om je een relevant en recent antwoord te geven;
  • en de chatbot kan online research doen en de informatie presenteren met echte bronnen. Je krijgt dus een bronvermelding met links die je kunt bezoeken om de informatie die je hebt gekregen van Copy.ai te controleren.

Je vindt de chatfunctie bovenaan in de linkerbalk.

Originaliteit van Copy.ai gegenereerde teksten

Tekstschrijvers die gebruik maken van Artificial Intelligence vragen zich vaak af hoe origineel de teksten zijn die door tekstschrijvers zoals Copy.ai gegenereerd worden. In enkele gevallen kan het voorkomen dat gegenereerde teksten niet helemaal origineel zijn. Als je werkt met een AI tekstschrijver is het daarom altijd een goed idee om gebruik te maken van een plagiaatchecker. Maar over het algemeen mag je erop vertrouwen dat de teksten van Copy.ai origineel zijn. De AI werkt namelijk door na elk woord te voorspellen welk woord de grootste kans heeft om het voorgaande woord op te volgen. Ofschoon de AI dus onder meer geleerd heeft door online teksten te lezen, zal Copy.ai nooit woord voor woord een bestaande tekst genereren. Wij hebben voor onze Copy.ai review tientallen teksten gecontroleerd op originaliteit en de resultaten spreken voor zich: alle teksten zijn 100% origineel!

AI marketing content schrijven in meerdere talen

Een van de vele voordelen van Copy.ai die wij tijdens dit Copy.ai review hebben gevonden is dat je met deze AI tekstschrijver teksten in meerdere talen kunt genereren. Copy.ai ondersteunt 25+ talen wat betekent dat je zowel opdrachten in jouw taal kunt ingeven als teksten in jouw taal kunt genereren. Zo leest, begrijpt en schrijft Copy.ai in onder meer Nederlands, Engels, Duits, Frans en Pools. Je hoeft dus niet bedreven in het Engels te zijn om te profiteren van alle functies en voordelen die Copy.ai te bieden heeft.

Tip: bezoek de website van Copy.ai voor alle mogelijkheden uitgebreid te bekijken

Copy.ai prijzen

Copy.ai is een van de meest voordelige AI tekstschrijvers op de markt. Dit geldt vooral als je rekening houdt met de hoge kwaliteit en vele specificaties en functies van Copy.ai. In principe is Copy.ai een gratis AI tekstschrijver. Met een gratis account kun je namelijk alle copywriting tools, de Copy.ai chat en de Blog Post Wizard gebruiken en tot wel 2000 woorden per maand genereren. Het gratis account is hierdoor een perfecte optie voor tekstschrijvers die af en toe met AI werken, tekstschrijvers die vooral korte teksten willen genereren en tekstschrijvers die deze tool willen uitproberen.

Het betaalde account kost 36 dollar per maand en bevat 25+ talen en een ongelimiteerd woordenaantal per maand. Deze maandelijkse kosten zijn verwaarloosbaar als je je bedenkt dat het Copy.ai alternatief Jasper helemaal geen maandelijkse prijs aanbiedt voor een ongelimiteerd aantal woorden. Hiervoor moet je bij Jasper contact opnemen met de klantenservice. Het grootste maximaal aantal woorden per maand dat Jasper aanbiedt is 700.000 woorden voor een maandelijkse prijs van maar liefst 500 dollar. Copy.ai is dus voor onder meer marketing agencies een ontzettend voordelige optie.

Conclusie: Copy.ai beoordeling

Na onze Copy.ai beoordeling zijn wij zeer onder de indruk van deze AI copywriter. De deep learning en NLP technologie achter de kunstmatige intelligentie van Copy.ai is bewonderingswaardig. Wij genereerden originele teksten van hoge kwaliteit, ook voor SEO Marktplaats, die precies aansloten op onze specificaties. Daarbij zijn de functies zeer gebruiksvriendelijk en is de AI chatbot van Copy.ai een van de meest geavanceerde die wij tot nu toe hebben getest. En met de aantrekkelijk lage prijzen van Copy.ai kun je met elk budget geweldige teksten schrijven waarmee je tijd en geld bespaart én de kwaliteit van je teksten omhoog tilt. Wij raden Copy.ai daarom aan elke schrijver, marketer en ondernemer aan!

Bezoek hier de website van Copy.ai >>

Vraag hier je gratis offertes aan

Benieuwd naar de beste prijzen voor het uitbesteden van je SEO? Vraag hieronder vrijblijvende offertes aan

Interesse in:

Handige links

© Seomarktplaats.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Partners | Seo vacatures |
Toch je SEO uitbesteden?