Wat is een domeinnaam?

Iedereen heeft wel eens een domeinnaam gebruikt. Misschien wist je al wat het was, misschien ook niet. Je domeinnaam is namelijk niets meer dan een online adres waarop je website gevonden wordt. Je kunt het vergelijken met een thuisadres. Jouw webadres is namelijk opgebouwd uit verschillende onderdelen www.(domeinnaam).(extensie). De domeinnaam kan dus van alles zijn. De extensie is vaak .nl, maar internationale bedrijven kiezen normaliter voor .com. Zonder de domeinnaam zouden mensen jouw bedrijf moeten vinden door een lange reeks cijfers in te vullen, dat is natuurlijk alles behalve praktisch.

Waarom een domeinnaam cruciaal is

Het hebben van een unieke, duidelijke en pakkende domeinnaam is een cruciaal proces bij de vindbaarheid van jouw nieuwe website. Dit geldt voornamelijk in de zoekresultaten, maar is ook van belang bij mensen die jouw site zelfstandig opzoeken. Vaak kiezen bedrijven er dan ook voor om de branche of bedrijfsnaam te vermelden als domeinnaam, of een combinatie hiervan. Let er wel op dat je geen ander bedrijf met de zelfde naam, binnen dezelfde branche vindt. Dit kan verwarrend zijn voor mogelijke consumenten. Daarbij wil je ook geen juridische risico’s lopen wanneer deze naam achteraf een merknaam blijkt te zijn. 

Het belang van een goede webhost

Zo, die domeinnaam is in de pocket. Nu nog een webhost regelen om je nieuwe website in de lucht te krijgen! Hosting is namelijk online schijfruimte waar jouw website op komt te staan. Deze schijfruimte huur je van een bedrijf samen met de rekenkracht van de server, hierbij inbegrepen zit veelal automatisch een database. Zonder deze factoren is jouw kostbare website namelijk niet beschikbaar voor bezoekers. Daarbij laat je geen goede, professionele indruk achter wanneer jouw website uit de lucht is. De kwaliteit van een webhost gaat daarom altijd vóór de prijs! 

Soorten hosting

Je hebt slechts twee verschillende soorten hosting, deze lichten we kort even toe:

VPS Hosting
Hierbij beschik je over een eigen server welke je niet deelt met andere websites. Dit is vaak rendabel wanneer je meerdere websites op deze server plaatst. 

Shared hosting
De naam zegt het eigenlijk al. Bij Shared hosting deel je je server wel met andere websites. Een groot voordeel is dat je ook de prijs voor deze server deelt.

Beschikken over een goede host én domeinnaam is dus belangrijk

Het hebben van zowel een goede host alsook een goede domeinnaam is dus cruciaal om jouw website in de lucht te houden én gevonden te worden door mogelijke bezoekers. Beide partijen vereisen een betaling, dit is dan ook een investering die je zal moeten maken. Ga echter voor kwaliteit en kijk later pas naar de prijs. Dit betaald zich achteraf volledig terug wanneer jij een goed vindbare website online hebt staan!

Eenvoudig jouw SEO checken!

In slechts enkele stappen jouw website optimaliseren!

1 Informatie

Lees de SEO checklist goed door, hier staat belangrijke informatie in.

2 Implementatie

Verbeter jouw website aan de hand van de SEO checklist. Met deze handige checklist denk je overal aan!

3 Resultaat

Het resultaat? Beter vindbaar in zoekmachines inclusief topposities binnen Google! Start met het genereren van meer traffic met deze SEO checklist.

Website optimalisatie door professionals

Vraag hier je gratis offertes aan

Benieuwd naar de beste prijzen voor het uitbesteden van je SEO? Vraag hieronder vrijblijvende offertes aan

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.

Handige links

© Seomarktplaats.nl 2022 | Sitemap | Disclaimer | Partners | Seo vacatures |
Toch je SEO uitbesteden?