In onze review vertellen wij je meer over de mogelijke functies, de prijs/kwaliteit verhouding en nog veel meer. Aan het einde van onze review heb jij een volledig beeld van de internet marketing software tool; SEOprofiler!

Voor- en Nadelen

Wij van SEOmarktplaats vinden het fijn om direct met de deur in huis te vallen. Om deze reden beginnen wij onze reviews direct met de voor- en nadelen tegen elkaar te wegen:

Voordelen

  • Een van de grootste voordelen van SEOprofiler is dat het zeer gebruikersvriendelijk is. Dit zorgt ervoor dat het ook voor start-ups/zzp’ers een erg gewild programma is. 
  • Gedetailleerde rapportages. Bij SEOprofiler kan jij met slechts één klik op de knop een gedetailleerd rapportage uitdraaien voor de betreffende websites.
  • Integratie mogelijkheid met je sociale media. Ben jij ook op het sociale media actief? Dan kan dit een enorme toevoeging zijn voor jou onderneming!

Nadelen

  • Weinig mogelijkheden met het gratis account. Veel tools bieden de mogelijkheid om vooraf de tool enkele dagen gratis uit te proberen of dat er bepaalde functies gratis gebruikt kunnen worden. Bij SEOprofiler geven ze je niet veel gratis mogelijkheden
  • SEOprofiler biedt vele automatische oplossingen, maar wanneer je in een competitieve niche zit, dan vergt het menselijke handelingen om dagelijks op de hoogte te blijven van de nieuwste veranderingen.

New SEO software tool

Gebruiksvriendelijkheid

SEOprofiler kan worden gebruikt door net startende ondernemers, maar ook door grote internationale bedrijven. Waar ligt dit aan dan? SEOprofiler heeft zich namelijk gefocust op het creëren van een SEO tool dat voor beginnende marketeers eenvoudig in gebruik is. De lay out is zeer overzichtelijk: 

Links in het menu zie je de verschillende mogelijkheden die het mogelijk maken om waardevolle informatie over de betreffende website te verkrijgen. Beheer jij een blog website, run je een webshop met dagelijkse sales of ben je juist een affiliate marketeer? SEOprofiler is geschikt voor ieder!

Tools / mogelijkheden

De mogelijkheden bij SEOprofiler zijn divers. Iedere functie geeft je namelijk weer andere inzichten door middel van belangrijke data. Zo kan je gebruik maken van de zoekwoorden onderzoeker tot en met één backlink builder. Hieronder hebben wij een lijst van de meest gewaardeerde features van SEOprofiler:

  1. Dagelijkse ranking monitor
    Een van de meest gewaardeerde functionaliteiten binnen SEOprofiler is over het algemeen de “Daily Ranking Monitor”. Hier krijg jij dagelijks te zien wat de betreffende website doet en hoe het presteert. Heb jij bijvoorbeeld een verandering doorgebracht in de website? Dan kan de Daily Ranking Monitor enorm van pas komen. Iedere keer dat je inlogt op de SEO tool, krijg jij namelijk in één gemakkelijk overzichtje te zien wat de huidige status is van de website. Ben jij benieuwd naar de ranking van jou pagina? Maak gebruik van de Ranking checker!
     
  2. Automatische website rapportages
    Bij SEOprofiler kan je instellen welke site je als jou ‘project’ wilt. Heb je dit opgegeven? Dan zorgt SEOprofiler er vanaf nu automatisch voor dat jij alle belangrijke inzichten over de website, automatisch ontvangt. Voor deze rapportage bekijkt SEOprofiler de gehele website (mits dit past binnen het afgenomen abonnement), en geeft die automatisch aan waar eer eventuele fouten zitten. Zijn er geen fouten? Dan is het natuurlijk nog steeds fijn om dit geverifieerd te krijgen vanuit een betrouwbare tool. Het laatste voordeel hiervan is natuurlijk niet te vergeten en dat is dat dit enorm veel tijd bespaart. Zo hoef jij namelijk niet meer zelf in de back-end van de website te kijken en kan jij door met wat jij het leukste vind om te doen! Wat zegt de website checker eigenlijk over jouw website? Check dit hier!


     
  3. Moeilijkheidsgraad per zoekwoord
    Ieder zoekwoord krijgt een bepaalde moeilijkheidsgraad met zich mee. Dit wordt gebaseerd op de hoeveelheid competitie zich op het betreffende zoekwoord bevindt. Wanneer je een specifiek zoekwoord invoert, dan krijg je dit direct te zien maar daarnaast zie je ook welke website daar wel op scoort. Dit betekent dat jij met slechts één zoekopgave er achter kan komen welke website een concurrent van je kan zijn. Zoek dit direct uit! Natuurlijk gebruik je de zoekwoorden onderzoeker nog voor het vinden van relevante zoekwoorden met weinig concurrentie. Voordat je begint met de gewenste zoekopgave, kan je gebruik maken van een filter. Dit geeft je de voordeel dat jij al niet relevante zoekwoorden direct weg kunt filteren.       


     
  4. Ranking Intelligence
    SEOprofile heeft een functie weten te ontwikkelen dat kan achterhalen wat het meeste invloed heeft op de website. Zo kan jij dus exact inzien wat er aangepast moet worden voor het creëren van betere resultaten. Het geeft je namelijk gedetailleerde informatie over bijvoorbeeld waarom jou website op de huidige positie staat, hoe je dit kan verbeteren en hoe dit scoort tegenover vergelijkbare websites. Een voorbeeld van een verandering dat kan worden aangegeven door SEOprofiler, is simpelweg het aanpassen van de locatie van één zoekwoord. 
     
  5. Integratie met Google Analytics
    Een handige extra functie dat door vele wordt gezien als een ‘nice-to-have’ feature, maar het is zeker niet een vereiste. Met de Google Analytics integratie heb je de mogelijkheid om de geïnstalleerde doelen in Google Analytics, over te nemen in SEOprofiler. Dit zorgt ervoor dat je wederom meer inzicht en data in een enkele tool zichtbaar hebt. 
     
  6. Backlink tool
    SEOprofiler heeft het voor de gebruikers zo gemakkelijk en overzichtelijk mogelijk gemaakt om je linkbuilding campagne te runnen. Zo wordt er automatisch informatie verzameld over de best passende linkjes voor iedere site, laat het je direct de betreffende contact informatie zien en nog veel meer. Bekijk hier de resterende features die worden geboden door de backlink tool! Door het gemak van deze tool kan jij overzicht bewaren, kwaliteit bewaken en de niet relevante linkjes gemakkelijk opsporen en laten verwijderen van de site. Dit zorgt wederom voor een beter geoptimaliseerde website. 

Kosten

Vandaag de dag biedt SEOprofiler vier verschillende pakketten aan, namelijk de Standard, de Smart, de Professional en de Enterprise. Ieder van deze pakketten biedt jou de mogelijkheid om de complete tool te gebruiken. Benieuw welke pakket het beste bij jou past? Zie hier de prijzen!

De pakketten verschillen voornamelijk in bijvoorbeeld het aantal zoekopdrachten of het aantal websites dat jij wilt onderhouden. Heb jij slechts één blogsite waar jij in je vrije tijd voor schrijft dan is een “Enterprise” pakket natuurlijk overbodig. Het tegenovergestelde werkt exact hetzelfde. Run jij een marketing bureau met 20 marketeers? Dan is het “Standard” pakket niet voldoende. 

Wanneer wij de pakketprijzen van SEOprofiler vergelijken met dat van de concurrenten dan zien wij dat het Standard pakket vaak voordeliger is. Dit maakt het toegankelijker voor bijvoorbeeld zzp’ers, in vergelijking met de concurrenten. Echter zien wij dat het Enterprise pakket vele malen duurder is dan dat van bijvoorbeeld SEMrush, terwijl SEMrush ongeveer hetzelfde model pakket aanbiedt.

SEOprofiler SEO software

 

Bruikbaarheid t.a.v. de kosten

SEOprofiler heeft het voor ieder pakket mogelijk gemaakt om gebruik te maken van alle functionaliteiten. Hierin onderscheiden ze zich weer met vele concurrenten. Sommige kiezen er namelijk voor om bepaalde functies pas mogelijk te maken bij een duurder pakket. Een groot voordeel is echter dat SEOprofiler zeer gebruikersvriendelijk is en gemakkelijk te leren is. Is SEOprofiler de eerste marketingtool waar jij mee gaat werken? Dan is dit, ongeacht het pakket, een prettige instapper!

Review conclusie

Op dit moment heb jij een goed beeld van wat SEOprofiler als SEO marketing tool jou te bieden heeft. Tijdens het maken van deze review zijn wij erachter gekomen dat ze inderdaad in de top horen. Dit desondanks dat de concurrentie moordend is. Net zoals vele andere tools kan SEOprofiler zich nog wat verbeteren aan de Nederlandse zoekwoorden, maar dit heeft simpelweg meer tijd nodig. 

Helaas is er geen gratis plan waarmee je de tool kunt uitproberen en dien je eigenlijk direct een pakket af te nemen om te proeven wat je er mee kan. Kan jij echter de maandelijkse kosten al overzien? Dan raden wij je zeker aan om eens kennis te gaan maken. Bedenk wel goed welk pakket het beste bij jou past, de prijzen kunnen namelijk enorm verschillen! 

Review score

Prijs/kwaliteit verhouding 8
Functionaliteiten 8
Gebruiksvriendelijkheid 9
Zoekwoorden onderzoek 8
Concurrenten onderzoek 8
Backlinks onderzoek 9
Service 8
Totaal 8,3

 

Naar SEOprofiler

 

Eenvoudig jouw SEO checken!

In slechts enkele stappen jouw website optimaliseren!

1 Informatie

Lees de SEO checklist goed door, hier staat belangrijke informatie in.

2 Implementatie

Verbeter jouw website aan de hand van de SEO checklist. Met deze handige checklist denk je overal aan!

3 Resultaat

Het resultaat? Beter vindbaar in zoekmachines inclusief topposities binnen Google! Start met het genereren van meer traffic met deze SEO checklist.

Website optimalisatie door professionals

Vraag hier je gratis offertes aan

Benieuwd naar de beste prijzen voor het uitbesteden van je SEO? Vraag hieronder vrijblijvende offertes aan

Interesse in:

Handige links

© Seomarktplaats.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Partners | Seo vacatures |
Toch je SEO uitbesteden?