Beter vindbaar zijn in de zoekmachines, waarom is dit zo belangrijk? Vandaag de dag is het van groot belang dat jij met jou website goed vindbaar bent voor relevante website bezoekers. Wanneer je namelijk naar voren komt met jou website bij een relevante zoekopdracht, dan kan dit zomaar betekenen dat je er een nieuwe klant bij hebt! Lees dit artikel om een beter beeld te krijgen naar de verschillende manieren om beter ‘vindbaar in zoekmachines’ te worden.  

Bovenaan op pagina 1: adverteren (SEA)

Ervoor zorgen dat jouw website op de eerste pagina van Google zichtbaar is, is van enorm belang. Wanneer je hier namelijk niet zichtbaar bent, verlies je al een hoog percentage aan potentiële klanten. Een snelle en effectieve manier om hier te komen is door het adverteren op de zoekmachine Dit wordt SEA genoemd, namelijk: Search Enigine Advertising. Je kan hier op de door jou gekozen zoekwoorden bieden, heb jij een veiling gewonnen, dan wordt jou advertentie bovenaan de pagina weergegeven. Wanneer je zelf geen of weinig kennis hebt van SEA dan kan het zijn dat je niet optimaal gebruik maakt van het biedingssysteem van Google en er hier geld verloren wordt.

Wanneer je ervoor kiest om te willen adverteren op de zoekmachines dan kan het zijn dat je binnen 24 uur al resultaat ziet! Adverteren werkt dus snel, maar vergt ook een constante investering en wanneer je de kraan dicht draait dan stopt het resultaat ook gelijk. 

Beter vindbaar door optimalisatie (SEO)

In tegenstelling tot het snelle resultaat van SEA, duurt het met het optimaliseren van jou website (SEO) wat langer. Het organisch beter vindbaar worden door SEO begint bij de basis en dat is dat een website technisch in orde moet zijn. De codes dienen netjes geschreven te zijn zodat de ‘crawler’ van Google zonder hindernissen door jouw website kan navigeren. Is de basis goed? Dan is het tijd om te kijken naar wat de zoektermen zijn die worden gebruikt om jou product of dienst te vinden. De zoektermen worden gevonden naar aanleiding van een zoekwoorden onderzoek. Een zoekwoorden onderzoek wordt zeer lastig uit te voeren wanneer je geen gebruik kan maken van betaalde tools. Wanneer je ervoor kiest om geen online marketingbureau in te schakelen, die wel in bezit zijn van deze tools, dan is de kans groot dat je het gevecht zult verliezen. 

Zijn de relevante zoektermen gevonden? Dan is het nu tijd om werk te verrichten. De website dient hierop gebaseerd opgebouwd te worden, zowel de indeling als alle teksten op je website. Google gaat na een tijd inzien dat de pagina steeds relevanter wordt voor de gebruikte zoektermen. Hierdoor krijgt jou website een hogere score vanuit Google en wordt je website op een hogere positie geplaatst. 

Beter vindbaar op Google: Linkbuilding

Hiernaast heb je ook de mogelijkheid om met linkbuilding een hogere autoriteitsscore te krijgen. Dit helpt natuurlijk ook weer in het beter vindbaar worden met je gehele domein op Google. Linkbuilding wordt door iedere organisatie anders aangepakt en er zijn verschillende manieren om hier succes mee te behalen.

Al met al komt er veel bij kijken wanneer je beter vindbaar wilt worden met jou website. Een online marketing bureau kan jou ontzorgen van dit gehele proces. Op een langere termijn leveren zij jou ook juist geld op in plaats van dat het jou geld kost! 

Help mij op weg!

Hoe pak ik mijn zoekmachine optimalistatie aan?

"What gets measured gets improved."

Celeste (43)

Gebruik onze SEO gids
Optimaliseer je website voor zoekmachines zoals Google door middel van website optimalisatie. Lees in onze SEO gids alles over search engine optimization (SEO). We behandelen hier de basis technieken van SEO en je vind hier meer meer informatie, tips, advies en handige trucs voor het optimaliseren van je website, zodat ook jouw website hoog zal scoren in de zoekmachines!

SEO gids

Eenvoudig jouw SEO checken!

In slechts enkele stappen jouw website optimaliseren!

1 Informatie

Lees de SEO checklist goed door, hier staat belangrijke informatie in.

2 Implementatie

Verbeter jouw website aan de hand van de SEO checklist. Met deze handige checklist denk je overal aan!

3 Resultaat

Het resultaat? Beter vindbaar in zoekmachines inclusief topposities binnen Google! Start met het genereren van meer traffic met deze SEO checklist.

Handige SEO checklist voor beginners

Wat zeggen bezoekers over ons?

Chantalle (28)

Seomarktplaats.nl is echt een geweldig platform voor iedereen die een eigen website of webshop heeft. Handige tips over online vindbaarheid en nog veel meer informatie over bijvoorbeeld social media en adverteren.

Noud (56)

De handige SEO gids heeft mij enorm geholpen met het beter vindbaar maken van mijn website!

Waarom SEOmarktplaats.nl?

Handige tips op het gebied van SEO, SEA en social media Online marketing voor beginners & gevorderden De beste SEO-tools op een rijtje Verhoog jouw vindbaarheid en verhoog je conversiepercentage dankzij Seomarktplaats.nl!
© Seomarktplaats.nl 2021 | Sitemap | Disclaimer | Privacy |