Waarom is interne linkstructuur zo belangrijk?

Zoals hierboven benoemd is een goede interne linkstructuur handig voor twee redenen. Duidelijkheid voor de bezoekers en duidelijkheid voor Google.

Waarom voor de paginabezoekers?

Gebruiksvriendelijkheid speelt een grote rol bij iedere website. Wanneer de paginabezoekers op een onlogische structuur moeten navigeren door jouw website, dan is de kans groot dat dit als een negatieve ervaring wordt ervaren. Het kan bijvoorbeeld veroorzaken dat een klant te lang moet zoeken. En dit is niet de fout van een bezoeker… Een goede interne linkstructuur zorgt ervoor dat het navigeren op jouw website als aangenamer en logischer ervaren wordt. 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan wanneer u voor het eerst in een onbekende grote stad moet rijden. Dan is het fijn als er duidelijk wordt vermeld met borden waar je naar toe moet. Moet je zelf gaan zoeken en zelfs een paar keer omkeren om weer op de juiste weg te komen…  precies, vervelend dit!

En Google dan?

Google of een andere zoekmachine, hecht ook waarde aan een kloppende interne linkstructuur. Doordat je een duidelijke informatie-hiërarchie hebt ontwikkeld, wordt de ‘link juice’ beter verdeeld over de gehele website. Doordat jij de juiste links plaatst op de interne pagina’s, gaat Google verbanden leggen en begrijpen welke pagina jij als belangrijkste naar voren wilt laten komen. 

Maar wat is link juice dan? Iedere link heeft een bepaalde waarde die doorgezet wordt naar de bestemmingspagina. Met link juice wordt er verwezen naar de waarde die wordt doorgezet. Doordat Google regelmatig updates doorvoert kan het zijn dat de waarde van de links veranderd. 

Laten we even als voorbeeld nemen dat je een webshop hebt en dat je tassen verkoopt. Je schrijft nu verschillende blogs over van alles en nog wat dat met tassen te maken heeft. Bij iedere blog heb jij een interne link gezet naar de pagina waar de bezoekers een aankoop kunnen maken. Google ziet dan dat er meerdere links naar de verkoop pagina linken en gaat de waarde van deze pagina dus verhogen.

Wat is dan een goede interne linkstructuur?

Veel websites gebruiken dezelfde structuur, namelijk de piramidestructuur. Hier staat de Homepagina vaak bovenaan en staan er nog een klein aantal hoofdcategorieën in de navigatiebalk/navigatiemenu. Iedere hoofdcategorie kan dan weer subcategorieën bevatten of opgesplitst worden. Natuurlijk is dit niet altijd het geval. Het kan namelijk voorkomen dat de homepagina juist de minst belangrijke pagina is om jou doel te realiseren. 

Eenvoudig jouw SEO checken!

In slechts enkele stappen jouw website optimaliseren!

1 Informatie

Lees de SEO checklist goed door, hier staat belangrijke informatie in.

2 Implementatie

Verbeter jouw website aan de hand van de SEO checklist. Met deze handige checklist denk je overal aan!

3 Resultaat

Het resultaat? Beter vindbaar in zoekmachines inclusief topposities binnen Google! Start met het genereren van meer traffic met deze SEO checklist.

Website optimalisatie door professionals

Vraag hier je gratis offertes aan

Benieuwd naar de beste prijzen voor het uitbesteden van je SEO? Vraag hieronder vrijblijvende offertes aan

Interesse in:

Handige links

© Seomarktplaats.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Partners | Seo vacatures |
Toch je SEO uitbesteden?